BLOGI Eesti korvpallikoondis pidi tunnistama Leedu selget paremust

Postimees Sport
Copy
Eesti korvpallikoondis.
Eesti korvpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Eesti meeste koondis pidi Klaipedas peetud esimeses Euroopa meistrivõistluste eelses kontrollmängus tunnistama Leedu 84:70 paremust. Veel viis minutit enne lõppu oli Eesti taga 24 punktiga, kuid seejärel suudeti vahe viisakaks mängida

Eestlased said kaks halba üllatust juba enne reisile asumist ja pärast Leetu jõudmist. Ärasõidu eel haigestus Henri Drell, sihtpunkti jõudes aga Maik-Kalev Kotsar. Kotsar otsustati kohe koju tagasi saata. Peatreener Jukka Toijala loodab, et mõlemad mehed paraneksid kiiresti ning neid saaks kasutada järgmise nädala lõpus Tartus peetaval kontrollturniiril Belgia ning Bosnia ja Hertsegoviinaga.

Nõnda said Klaipedas teised mehed suurema mänguvõimaluse. Selle kasutas edukalt ära kevadel USAs St. Mary’se ülikooli lõpetanud Matthias Tass, kes kerkis 14 punktiga meie koondise üheks resultatiivsemaks. Seejuures sekkus Tass vahetusest, põhikoosseisus alustas Rauno Nurger.

Ka Leedul puudusid nende suurimad nimed (Jonas Valanciunas, Domantas Sabonis, Ignas Brazdeikis, Mindaugas Kuzminskas), kuid koha eest EM-koondises võitlevad nooremad mehed olid seda näljasemad. Näiteks Martynas Echodas võitles ründelauas kui lõvi ning kogus võõrustajate parimana 18 minutiga 15 punkti ja 6 lauapalli. Kogenud Rokas Giedraitis ja Tomaš Dimša toetasid teda vastavalt 13 ja 10 punktiga.

Leedulased näitasid kohe mängu alguses, et ei taha midagi jätta juhuse hooleks. Kiirelt tõtati ette 9:1. Eesti sai küll tasapisi mängu sisse, ent avaveerand kuulus võõrustajatele 21:12 ning poolaeg 41:26. Leedu visketabavuse protsent oli selleks ajaks 50, Eestil 26. Kolmeseid olid võõrustajad tabanud 16st 7, Eesti 15st 2.

Teise poolaja alguses sai Leedu rünnaku täistuuridel käima ning juhtis viimaseks väikeseks vaheajaks juba 69:45. Lõpuveerand kuulus aga Eestile 25:15, meie suurimaks korvikütiks tõusis 15 punktiga Kristian Kullamäe.

Pühapäeval kohtuvad samad meeskonnad uuesti, siis juba Alytuses.

Enne mängu:

EM-finaalturniiriks valmistuvad koondised kohtusid viimati omavahel kaks aastat tagasi, Saku suurhallis toimunud lahingust väljusid võitjatena eestlased. Suurt rolli toonases 92:85 võidus mängis Kerr Kriisa, kes on koondises olemas ka nüüd. Paraku ei saa tänases kohtumises kaasa lüüa kaks teist tavapärast põhimeest Maik-Kalev Kotsar ja Henri Drell, kes mängu eel haigestusid.

Eesti koosseis mänguks Leeduga: Sten Sokk, Kerr Kriisa, Märt Rosenthal, Kristian Kullamäe, Janari Jõesaar, Robert Valge, Martin Dorbek, Sander Raieste, Kregor Hermet, Kaspar Treier, Kristjan Kitsing, Siim-Sander Vene, Matthias Tass, Rauno Nurger.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles