Hiljuti kapist välja tulnud Venemaa tennisist andis USA lahtiste eel tormihoiatuse (2)

Toimetas Ville Arike
Copy
Darja Kassatkina San Jose turniiri võidutrofeega.
Darja Kassatkina San Jose turniiri võidutrofeega. Foto: John G. Mabanglo/epa/scanpix

Kui Kaia Kanepi jõudis ookeani taga turniiril Citi Open, siis San Joses peeti kraadi võrra kangem turniir WTA 500 ning seal kerkis võitjaks venelanna Darja Kassatkina.

Sageli ka Anett Kontaveidiga koos paari mänginud Kassatkina kaotas finaalis küll ameeriklannale Shelby Rogersile esimese seti 6:7, kuid võitis kaks järgmist kindlalt 6:1 ja 6:2. Sellega sai ta WTA-tasemel karjääri viienda turniirivõidu, sel aastal aga esimese.

Kassatkina esikoht oli teenitud, sest ta alistas turniiri jooksul nii Wimbledonis võitjaks tulnud Jelena Rõbakina kui ka maailma esikümnesse kuuluvad Arõna Sabalenka (Valgevene) ja Paula Badosa (Hispaania). Kassatkina tõuseb sellega täna avaldatavas maailma edetabelis karjääri kõrgeimale, 9. kohale.

25-aastane Kassatkina avaldas hiljuti vestluses väljaandega Tennis World, et on lesbi ning tal on tüdruksõber. Ta andis mõista, et tundis pärast kapist välja tulekut kergendust ja rahu.

«Kapis elamine on võimatu, vähemalt mitte pikemas perspektiivis. See on liiga raske. Mõtled sellest kogu aeg, kuni otsustad välja tulla. Muidugi on inimese otsustada, kuidas seda teha ja kui palju rääkida. Ainus, mis loeb, on rahus elamine iseendaga,» selgitas Kassatkina.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles