Hyundai rallitiimi järgmisel võimalikul pealikul on otsene side Eestiga

Karl Mihkel Eller
Copy
Éric Boullier väisas Eestit 2012. aastal, mil oli Lotuse F1-tiimi juhiks. Paremal istub toona Eesti lootustandvaim vormelisõitja Kevin Korjus.
Éric Boullier väisas Eestit 2012. aastal, mil oli Lotuse F1-tiimi juhiks. Paremal istub toona Eesti lootustandvaim vormelisõitja Kevin Korjus. Foto: Liis Treimann/Postimees/Scanpix

Eile kirjutati rahvusvahelises meedias, et juba sel nädalal võib paika saada Hyundai rallitiimi uus juht. Peamiseks kandidaadiks on kerkinud 48-aastane Éric Boullier, kel on pikaajaline kogemus vormel-1 sarjas. Kümme aastat tagasi külastas prantslane Tallinna, et toetada Kevin Korjuse F1-ambitsioone.

Kuigi rallimaailmaga pole Boullier’l erilist sinasõprust, siis tutvudes tema eelmiste tegemistega, võib kinnitada, et pea ees tundmatusse hüppamised ja uute väljakutsete vastuvõtmine pole tema jaoks midagi uut.

Prantsusmaa lennundus- ja kosmonautikakoolis aerokosmose inseneriteadust õppinud Boullier on läbi ja lõhki mootorispordimees. Juba ülikooliajal pani ta end proovile sportautode insenerina. Õigepea sai ta proovida tehnikadirektori ametit väiksemates vormelitiimides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles