Kontaveit võib ainuisikuliselt legendaarse Serena Williamsi karjäärile punkti panna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Rob Prange/AFP7 via ZUMA Press Wire/Scanpix

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit kavatseb aasta viimasest suure slämmi turniirist ehk US Openist maksimumi võtta, osaledes lisaks üksikmängule ka paarismängus.

Kui varem on eestlanna mängukaaslaseks olnud venelanna Daria Kasatkina, siis sel aastal pole lähinaabrid enam väljakut jaganud. Märtsis Indian Wellsi turniiril astus Kontaveit väljakule koos Kasahstani esindava Jelena Rõbakinaga, kuid Wimbledoniks oli eestlanna paaris juba ameeriklanna Shelby Rogersiga. 

Rogersiga astutakse nüüd koos väljakule ka US Openil, kui avaringis minnakse vastamisi 13. asetusega Tšiili-Sloveenia duo Alexa Guarachi – Andreja Klepačiga. Kui Kontaveit–Rogers selle matši võidaksid, ootaks neid teises ringis ees kas Tšehhi tandem Lucie Hradecka – Linda Noskova või hoopis õed Serena ja Venus Williams.

Teadupärast on Kontaveit ja Williams potentsiaalselt omavahel vastamisi minemas ka üksikmängu teises ringis. See tähendab, et eestlannal on 23-kordse slämmitšempioniga võimalik hüvastijätuturniiril kohtuda koguni kahel puhul ning Williamsi karjäärile ainuisikuliselt punkt panna.

Kuigi kõlab uhkelt, siis asjadest etteruttamine pole üldjuhul mõistlik ning esmalt ootame ära Kontaveidi üksikmängu esimese ringi matši rumeenlanna Jaqueline Cristianiga (WTA 76.), mis on kavas Eesti aja järgi ööl vastu teisipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles