Kreeka superstaar ajas Milano publiku pöördesse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Giannis Antetokounmpo palli pealt vajutamas.
Giannis Antetokounmpo palli pealt vajutamas. Foto: Tairo Lutter

Suurte lootustega EM-finaalturniirile tulnud Kreeka koondis alistas avakohtumises 89:85 Horvaatia. 

Eestiga koos C-alagruppi kuuluvad Kreeka ja Horvaatia pakkusid Milano publikule vägeva etenduse. Kui enne kohtumist oodati suhteliselt ühepoolset vastasseisu, siis Horvaatia tegi kõik, et Kreekale vääriliselt vastu olla.

Pärast Horvaatia 7:0 algust haarasid kreeklased Tyler Dorsey vedamisel juhtohjad. Nad suutsid kiiresti viigistada ning avaveerand kuulus lõpuks 24:16 neile. Poolajapausile mindi juba kreeklaste 16-punktilises eduseisus (46:30).

Horvaatia ei olnud siiski alistunud ning jätkas pusimist. 45:62 kaotusseisust suudeti teha koguni 15:0 vahespurt ning horvaadid olid jälle mängus tagasi. Viimasel veerandajal oli õhk pingest väga paks ja võit võinuks kalduda nii ühele kui ka teisele poole.

1.32 enne lõpuvilet vähendas 37-aastane Krunoslav Simon vahe kahele silmale ja sai võimaluse ka viigistada või ette pääseda.

Ent Giannis Antetokounmpo blokeeris Ivica Zubaci lähiviske ja surus teisel pool platsi palli korvi. «MVP-MVP-MVP...» hüüded oli taas vägagi asjakohased! Kreeka pani lõpuks väga põnevaks ostunud matšis oma paremuse ikkagi 89:85 maksma.

Antetokounmpo kerkis lõpuks ikkagi õhtu suurimaks täheks. Ta tabas küll lõpuks viskeid väljakult vaid 24/9, kuid sopsas vabaviskeid 11/9, kogus 27 punkti, 11 lauapalli, 6 resultatiivset söötu ja 3 viskeblokeeringut. Lisaks oli viimane minut, mil mäng oli vaja ära otsustada, tema sõu. Dorsey toetas teda 27 silmaga.

Horvaatiat ei päästnud kaotusest ka Jaleen Smith 23 silma.

C-alagrupis mängiti täna juba varem ka üks kohtumine. Ukraina suutis suurepärase ründemänguga alistada suureskooriliselt Suurbritannia.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles