FOTO ⟩ Jälle punkte kaotav Rovanperä jäi Kreekas isegi pagasiluugita

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Vaade Kalle Rovanperä auto tagaosale Elfyn Evansi Toyotast.
Vaade Kalle Rovanperä auto tagaosale Elfyn Evansi Toyotast. Foto: Kuvatõmmis

Kreeka MM-ralli üheksandal katsel sõitis Kalle Rovanperä vastu puud ja kahjustas tõsiselt oma Toyota GR Yaris Rally1 tagaosa.

Soomlane oli üldarvestuses pärast kaheksandat kiiruskatset üheksandal kohal, kaotades liider Sébastien Loebile 1.41,2.

Järgmisel katsel kaldus Rovanperä ühes paremkurvis auto tagaosaga natuke välja, mistõttu põrkas see kokku puuga. MM-sarja üldliidri hoog kadus kohe ning hiljem oli Elfyn Evansi pardakaamerast näha, et Rovanperä Toyotal polnud näiteks tagaspoilerit ja -stanget ega pagasiluuki. Ilmselt sai kahjustada ka tagavedrustus.

Rovanperä jõudis küll üheksanda katse finišisse, kuid kaotas katse võitnud Thierry Neuville'ile 6.29,4. Kas ta saab päeva jätkata või mitte, on praegu ebaselge, kuid see on ebatõenäoline.

Tegemist on teise järjestikuse MM-etapiga, mis Rovanperäl aia taha läinud. Belgias tegi ta võistluse alguses avarii ja sõitis teelt välja. MM-sarja punktitabelis jääb soomlane aga endiselt kindlaks liidriks. Enne Kreekat oli tal koos 203 ja lähimal jälitajal Ott Tänakul 131 silma.

Laupäevane võistluspäev on pakkunud palju draamat. Liidrikohalt langes Loeb, kelle Ford Puma Rally1 andis otsad. Üheksandal katsel on olnud probleeme ka paljudel teistel. Tänak, kes alustas päeva kuuendana, on nüüd teine. Liider Neuville 18,6 sekundi kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles