Saksamaa purustas uskumatu viskekontserdi toel EMi veerandfinaalis Kreeka ja Antetokounmpo

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Franz Wagner on Saksamaa üks võtmemängijaid.
Franz Wagner on Saksamaa üks võtmemängijaid. Foto: IMAGO/Tilo Wiedensohler/Scanpix

Korvpalli EMil selgus teine poolfinalist, Saksamaa alistas kodupubliku ees 107:96 Kreeka.

Kohe alguses lükati peale pöörane tempo. Sakslased jäid koduses Berliinis küll 0:3 kaotusseisu, ent siis saadi end korralikult käima. Kui mängitud oli paar sekundit alla viie minuti, pääsesid võõrustajad ette 25:14, sealjuures tabati kolmeseid 8st 7! 

Nagu arvata võis, siis lõpuni niimoodi visked kukkuda ei saanud. Kreeklased kannatasid turmtule ära ja hakkasid Giannis Antetokounmpo vedamisel vahet kinni lappima. Esimene neljandiku lõpuks jõutigi seisuni 27:31.

Jalga ei tõstnud gaasipedaalilt kumbki. Mõlemalt poolelt sai näha eelkõige individuaalselt säravaid sooritusi. Sakslasi vedasid Dennis Schröder ja avapoolajal kolmeseid 5st 4 sopsanud Andreas Obst, kahepeale visati 29 silma (15 ja 14).

Kreekat tassis enda õlul Antetokounmpo, kelle arvele kogunes 19 punkti, 5 lauapalli ja koguni 8 resultatiivset söötu. Tyler Dorsey lisas 13 silma.

Kõik see viis poolajaks Kreeka ette 61:57. Neljandikuga visati lausa 34 punkti, koos lõpusireeniga tabas keskväljalt kaugviske Kostas Sloukas. Muide, sakslaste kolmeste tabavus oli 20 minuti järel 64 protsenti ehk 17/11.

Pausilt naasid edukamalt sakslased, alustades veerandaega 20:1 spurdiga! Initsiatiivi haaramise kõrval oli oluline, et üha paremini saadi hakkama Antetokounmpoga. Vahe kärises tipphetkel 15-punktiliseks. Väljakult viskasid kreeklased esimese korvi alles siis, kui mängitud oli 7.56. Enne seda tuli kolm silma vabavisetest. 

Külalised vedas reele tagasi ikkagi Antetokounmpo. Ta viskas Kreeka kasuks viimased seitse punkti ja aitas otsustavaks veerandajaks vähendada vahe 71:83 peale. 

Kuigi skooriliselt võinuks veel mänguks minna, polnud sakslasi enam võimalik pidurdada. Kreeka jõudis viimase neljandiku hakul üheksa punkti kaugusele, ent see jäigi viimaseks päikesekiireks. Kreeka viimnegi lootus kustus 4.56 enne lõpuvilet, kui Antetokounmpo saadeti teise ebasportliku vea tõttu riietusruumi. Tol hetkel oldi 82:96 kaotusseisus.

Viimastel minutitel püsis pingevabas õhkkonnas vahe üsna samas suurusjärgus. Lõpuks särasid tablool võõrustajate 107:96 edunumbrid, kuid mänguks enam ei läinud.

Võidumeeste kolmeste protsent püsis peaaegu kogu mängu vältel üle 60 protsendi, lõpuks langes see 55 peale (31/17). Lisaks nopiti 16 ründelauda!

Võistkonna parim oli 26 punktiga Schröder, kes samuti lõpu eel kahe tehnilise vea tõttu riietusruumi saadeti. Franz Wagner ja Obst lisasid 19 silma. Daniel Theis panustas 13 punkti ja 16 lauapalliga.

Kreeka resultatiivseimaks jäi üleplatsimehena 31 silma kogunud Antetokounmpo. Lisaks noppis ta 7 lauda ja jagas 8 resultatiivset söötu. Kõik neli kolmest tabanud Giannoulis Larentzakis lisas 18 punkti.

Saksamaa kohtub reedeses poolfinaalis Hispaaniaga, kes sai jagu Soomest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles