Kas Otepää korraldab laskesuusatamise MMi? Nigol: varasemad võistlused mõjutavad otsustajaid

Postimees Sport
Copy
Märtsis toimunud MK-etapp Otepääl.
Märtsis toimunud MK-etapp Otepääl. Foto: Tairo Lutter

2027. aasta laskesuusatamise MMi nimel konkureerivad Otepää ja Kontiolahti laskesuusakeskus Soomes. Selgus saabub reedel, kui Austrias Salzburgis toimub rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) kongress.

Tänavu märtsis peeti Otepääl esimest korda laskesuusatamise MK-etapp ning võistluse edukas läbiviimine tõstis Eesti aktsiaid, saamaks MMi korraldajaks.

«Kui mõelda ratsionaalselt, siis meie võimalused on väga head,» ütles Otepää korraldustiimi juht Aivar Nigol ETV spordiuudistele, vahendas ERRi spordiportaal.

Nigoli sõnul on nemad teinud endast kõik võimaliku, et just Otepääle võiks jõuda ajalooline MM. «Meile on öeldud, et varasemad võistlused ja ka viimane maailmakarikaetapp, mida te suurepäraselt korraldasite, mõjutab ehk ka neid otsustajaid.

Kongressi delegaadid, kes tulevad mujalt riikidest, pole paljuski kohapeal käinud ja väga palju loeb tehnilise meeskonna eeltöö, mille kirjeldus tuleb ka IBU juhatusele. IBU juhatuse liikmed – nii president kui ka praegune peasekretär – on õnneks Tehvandil ja Eestis käinud,» lisas Nigol.

Nigol sõnas märtsis Postimehele, et MMi korraldamine poleks midagi ulmelist, kui riik seda toetaks.

«Kui kunagi peaks võimalus olema – ka riiklikult –, siis võime MMi korraldada. See pole mingi küsimus. Paar korda peaks veel MK-etappe tegema ning siis oleks võimalik juba järgmine, kõrgem samm,» lausus Nigol.

Järgmistest suurvõistlustest peetakse Otepääl 2024. aasta juunioride MM ning 2026. aastal jällegi MK-etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles