Soome võidu korral tasuta jooke lubanud toidukoht võeti pihtide vahele

Postimees Sport
Copy
Lauri Markkanen.
Lauri Markkanen. Foto: Tilo Wiedensohler/IMAGO/camera4+/Scanpix

Soome restoranikett Hook teatas teisipäeval, et kui Soome korvpallikoondis võidab Berliinis toimuval EM-finaalturniiril veerandfinaalis Hispaaniat, siis pakuvad nad kõigile tükikest «võidukarikast» ehk tasuta jooke. Selline tegevus jäi Soome terviseameti pihtide vahele, mis keelas alkoholi tarbima kutsuva reklaami.

Soome terviseamet (Valvira) teatas restoraniketile, et klientide meelitamine tasuta alkohoolsete jookidega on seadusevastane. «Valvira keelas meie tegevuse. Valvira oli jälginud meie veebireklaame. Pidanuks teadma, et alkoholi ei saa kasutada reklaamitrikina,» ütles ekskorvpallur ja restorani omanik Juha Vuorio Iltalehtile. Kõik vaev oli aga asjata, sest Soome kaotas Hispaaniale 90:100.

Muide, Soome kossuäss ja Hispaania vastu 28 punkti visanud Lauri Markkanen on Hooki Jyväskylä restorani kaasomanik. Vuorio kinnitas, et NBA mängijal polnud reklaamitrikiga pistmist.

«Lauril pole selle ideega midagi pistmist, see oli täiesti minu oma. Lauri ei tarbigi alkoholi,» ütles Vuorio, kelle korvpallurikarjääri parimad aastat jäid 1980. aastatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles