Soome legendid tõmbasid EM-finaalturniiriga karjäärile joone alla

Postimees Sport
Copy
Soome tähtmängija Lauri Markkanen (vasakul) ja Petteri Koponen.
Soome tähtmängija Lauri Markkanen (vasakul) ja Petteri Koponen. Foto: Clemens Bilan/Epa/Scanpix

Soome korvpallikoondis kaotas teisipäeval EM-finaalturniiril veerandfinaali 90:100 Hispaaniale ning langes konkurentsist. Selle turniiriga riputasid ketsid lõplikult varna kaks Soome koondise legendi – 34-aastane Petteri Koponen ja 38-aastane Shawn Huff.

Soome koondise peatreener Lassi Tuovi oli alles teismeline, kui USA juurtega Huff tegi 2005. aastal debüüdi Soome koondises. Põhjanaabrid kuulusid siis EMi B-divisjoni ning aastatega on astutud suur samm absoluutse tipu suunas.

«Me proovisime kvalifitseeruda, et pääseda EM-kvalifikatsioonile,» kirjeldas Huff aastate eest valitsenud olukorda Basketnewsile, kui mõned Euroopa koondised pidid EMile pääsemiseks käima läbi pika kadalipu.

«Mul on nii hea meel selle üle, kuhu Soome korvpall on jõudnud. Kui ma tulin, olime B-divisjonis ja nüüd oleme kaheksa parema seas ning tulevik paistab päris helge,» lisas Koponen, kes ei lõpetanud ainuüksi koondisekarjääri, vaid tema suunas võib tänasest pöörduda kui endise tippmängija poole.

«Aitäh korvpall. Olen igavesti tänulik kõige eest, mis see mäng mulle andis,» kirjutas Koponen Twitteris.

Klubikarjääris mängis Koponen mitu hooaega Moskva oblasti Himki, Barcelona ja Müncheni Bayerni ridades. Karjääri viimased aastad veetsi Koponen ja Huff Helsingi Seagullsi ridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles