Laskesuusamaailm on Venemaa poole jätkuvalt seljaga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Venelane Eduard Latõpov ei saa ka algaval hooajal MK-sarjas startida.
Venelane Eduard Latõpov ei saa ka algaval hooajal MK-sarjas startida. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Kui rahvusvaheline suusaliit (FIS) pole veel teatanud, kas Venemaa ja Valgevene sportlased saavad algaval hooajal nende egiidi all toimuvatel võistlustel osaleda või mitte, siis rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) võttis selles küsimuses täna otsuse vastu.

Nimelt toimub sel nädalal Austrias Salzburgis IBU iga-aastane kongress, kus ühe esimese asjana pandi hääletusele Venemaa ja Valgevene sportlaste ja ametnike võistluskeelu pikendamise küsimus.

Antud ettepaneku pikendamist toetas 39 saadikut, vastu oli kaks ja viis jätsid hääletamata, mis tähendab, et Venemaa ja Valgevene biatleetidel pole ka algaval hooajal rahvusvahelistele võistlustele asja. 

Lisaks võttis IBU kongress vastu ettepaneku peatada Venemaa ja Valgevene alaliitude tegevus, kuniks nad tõestavad, et on täielikult pühendunud IBU eesmärkide ja põhimõtete toetamisele. Vastavat ettepanekut toetas 40 saadikut.

Kõnealusel IBU kongressil hüütakse välja ka 2027. aasta MMi korraldaja, lisaks Otepääle kandideeris tiitlivõistluste asupaigaks ka soomlaste Kontiolahti.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles