Hispaania pani Saksamaa kodupubliku ees pisaraid valama

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Viset blokeeriv Usman Garuba ja Hispaania sulgesid poolfinaalis sakslaste tee.
Viset blokeeriv Usman Garuba ja Hispaania sulgesid poolfinaalis sakslaste tee. Foto: fiba

Korvpalli EMi finaalis kohtuvad tänavu Prantsusmaa ja Hispaania, pärast seda kui viimased olid Berliinis toimunud poolfinaalis kodupubliku suureks kurvastuseks 96:91 üle Saksamaast.

Kui esimeses poolfinaalis Prantsusmaa ja Poola vahel oli skoor visa suurenema, siis Saksamaa ja Hispaania panid mõlemad kärmelt pakkudelt ajama: avaveerandi võitsid külalised 27:24.

Teise veerandaja keskel tundus, et hispaanlased võivadki oma teed minna – juhtisid nad juba 41:32 –, kuid seejärel sai Saksamaa kaitse pidama ning rünnakul ladusid Dennis Schröder ja Andreas Obst järjepanu korve. Tulemus? Poolajal mindi riietusruumi juba sakslaste 51:46 eduseisus.

Teisel poolajal sujus esialgu paremini Hispaania mäng, kes pääses 61:57 ette. Sakslastel oli 14:0 vahespurdi näol sellele aga vastus olemas ning nõnda mingi viimasele veerandajale vastu võõrustajate 71:65 eduseisus.

Seal jätkus samasugune tasavägine andmine ning viis ja pool minutit enne lõppu vaatas tabloolt vastu 77:77 viigiseis. Seejärel rebis Hispaania aga Usman Garuba ja Lorenzo Browni toel 86:80 ette ning hoidis närvilises lõpplahenduses, kus viskeid küll sooritati, ent need ei kukkunud ega kukkunud, edu lõpuni välja.

Lõpusireeni kõlades vaatas tabloolt vastu Hispaania vabavisetega polsterdatud 96:91 võit.

Võitjate parimana viskas Brown 29 punkti (kolmesed 3/7, kahesed 8/10), vennad Willy ja Juancho Hernangomez toetasid kodustatud tagameest vastavalt 16 ja 13 silmaga. Sakslaste resultatiivseim oli Dennis Shcröder, seda 30 punktiga (kolmesed 3/7, kahesed 11/17), Andreas Obsti ja Franz Wagneri arvele jäi 15 sanga. 

Prantsusmaa ja Hispaania vaheline EM-finaal leiab aset pühapäeva õhtul kell 21.30. Kolm tundi varem jagavad pronksmedali omavahel Saksamaa ja Poola.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles