USA võidusõitja: F1 tahab ainult meie raha ja neid ei huvita meie sõitjad

Copy
Colton Herta.
Colton Herta. Foto: Mark Blinch/The Canadian Press via AP/SCANPIX

Alates eilsest hakkas maailmameedias ringlema jutt, et Red Bulli meeskond on lõpetanud ameeriklasest võidusõitja Colton Herta jahtimise, mis tähendab, et ameeriklaste lootus näha pärast 2015. aastat kuninglikus F1-sarjas taas oma meest, on samamoodi kraanist alla minemas.

Juba paar nädalat on sahistatud, et Red Bulli hall kardinal Helmut Marko soovis järgmisel hooajal oma meeskonnas näha 22-aastast ameeriklast. Selleks pidanuks Rahvusvaheline autoliit (FIA) tegema aga erandi, kuna Hertal puudub F1-sarjas võistlemiseks vajalik superlitsents.

Nüüd näibki, et see klausel sai Herta jaoks saatuslikuks ning Red Bull on loobunud IndyCaris võistleva ameeriklase pärast võitlemast.

Selle kohta otsustas sõna võtta ka pikaaegne IndyCari võidusõitja Graham Rahal, kelle sõnul teeb F1 USA sõitjatele ülekohut. «F1 kuulub spordimaailma eliiti. Kahjuks ei soovi nad seal meid näha, jätke see meelde. Nad soovivad ainult USA ettevõtete ja rikkurite raha. Neid ei huvita miski muu. See on alati nii olnud ja jääb ka tulevikus olema,» kirjutas Rahal sotsiaalmeedias.

«Need, kelle arust pole Colton Herta vääriline F1 sõitjakohale, on valel arusaamal. Ta on vähemalt sama talendikas kui teised F1 sõitjad kui mitte andekam. Ta on tõeline võitja, kes jõudnud tippu ja seal suurepäraselt tegutsenud. F1s on sõitjaid, kes ostavad endale koha, kuid tegelikult ei tohiks nad seal olla.»

Tagasi üles