VIDEO ⟩ EM-finaali võitnud hispaanlased möllasid tiitlivõidu järel pööraselt

Postimees Sport
Copy
Hispaania koondise pressikonverents EM-tiitli võitmise järel.
Hispaania koondise pressikonverents EM-tiitli võitmise järel. Foto: @BasketNews_com/Twitter

Hispaania korvpallikoondis võitis paljude ekspertide üllatuseks Euroopa meistritiitli. Finaalis alistati 88:76 Prantsusmaa. Mängujärgsel pressikonverentsil osalenud peatreener Sergio Scariolo ja turniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Willy Hernangomez said koondisekaaslaste veeduši osaliseks.

«Tulime nendele meistrivõistlustele edetabeli kaheksandana. Ja meil õnnestus sealt samm-sammult tõusta. Võitsime uskumatute meeskondade vastu, mis olid täis NBA ja Euroliiga mängijaid. On olnud hämmastav näha praegust lõplikku seisu ja seda, kuidas me oleme kõigist nendest suurepärastest meeskondadest üle,» ütles Scariolo pressikonverentsil.

Kui 2011. aasta EM-finaalturniiri järel võrdles Scariolo Hispaania koondist Ferrariga, siis nüüd ta sellist võrdlust ei kasutanud.

«Ferrariga sõitmine on raske, sest õrnal masinal tuleb hoida paljud detailid täpselt omal kohal. Sel aastal olin veidi ebaviisakas, nõudlikum ja kohati isegi agressiivsem. Sest tundsin, et see on just õige viis selle autoga sõita,» ütles Scariolo tänavuse aasta Hispaania koondise kohta.

«Pidime rohkem pingutama, et jalga rohkem gaasil hoida. Teha asju, mida varem (2011. aastal – toim), ei julgenudki teha. Aga iga olukord on erinev. Sa pead treenerina kohanema,» analüüsis Scariolo.

61-aastane Scariolo on olnud Hispaania koondise peatreener kahel korral. Esmalt aastatel 2009–2012 ja seejärel alates 2015. aastast. Ta on tüürinud hispaanlased nelja EM-tiitlini (2009, 2011, 2015 ja 2022), ühe MM-tiitlini (2019) ja kahe OM-medalini (2012 hõbe, 2016 pronks).

Lisaks jätkas Scariolo seeriat Prantsusmaa peatreeneri Vincet Collet’ vastu. Ta on prantslase juhitud meeskonna alistanud kuues järjestikuses matšis, mis on peetud EM- või MM-finaalturniiri play-off’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles