Soomlased seisavad venelaste suusaradadele lubamisele kategooriliselt vastu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Soome spordijuhtide arvates võivad venelased oma krokodillipisaraid suusaradade kõrval edasi nutta. Sest ukrainlased valavad kodumaad kaitstes päris pisaraid.
Soome spordijuhtide arvates võivad venelased oma krokodillipisaraid suusaradade kõrval edasi nutta. Sest ukrainlased valavad kodumaad kaitstes päris pisaraid. Foto: CHRISTOF STACHE

Suusaüldsust jahmatas sel nädalal Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) peasekretäri Michel Vioni sõnavõtt, kus too teatas, et Venemaa ja Valgevene sportlasi plaanitakse võistluskarussellile tagasi lasta ning see juhtub varem või hiljem.

Helsingin Sanomat otsustas selle peale uurida Soome spordijuhtidelt, kus nemad selles küsimuses seisavad. Vastused olid ootuspäraselt ühemõttelised: venelastel pole suusaradadele asja enne, kui nad Ukrainast ei lahku.

Soome olümpiakomitee president Jan Vapaavuori: «Meie hinnangul on täiesti lubamatu rääkida mingitest järeleandmistest, kui olukord [Ukrainas] pole pole grammivõrdki muutunud. Kui ma praegu taganeme, kaotab survestamine igasuguse mõtte.»

Sama meelt oli tema kaasmaalane Antti Pihlakoski, kes kuulub nii maailma kui ka Euroopa kergejõustikuliidu juhatusse. «Spordi tähtsus on Venemaal väga-väga suur. Kui me praegu järele anname, vähendame tunduvalt survet sellele, et nad võiksid [Ukrainas toimuva] lõpetada. Mina ei tahaks kindlasti praegu järele anda.»

«Nii minu kui ka Soome suusaliidu positsioon antud küsimuses on kategooriline «ei»,» kostis Soome suusaliidu president Markku Haapasalmi. «Ja see peaks olema ka FISi vaade asjale!»

Sama meelt olid ka Soome iluuisuliidu esimees Janne Korhonen ja hokiliidu president Narri Nummela.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles