Pisarais Roger Federer lõpetas imelise sportlaskarjääri

Copy
Tennisemaailma paremik kandis eile Roger Federeri kätel.
Tennisemaailma paremik kandis eile Roger Federeri kätel. Foto: Reuters/Andrew Boyers/Scanpix

Londonis peetud Laver Cupi tenniseturniiril pidas enda viimase kohtumise profisportlasena Roger Federer. Paarismängus koos Rafael Nadaliga tunnistati ameeriklaste Jack Socki ja Frances Tiafoe 6:4, 6:7, 9:11 paremust.

Mängust ja selle tulemusest olulisem oli mõistagi Federeri lahkumisõhtu. Londoni O2 areenile oli tulnud kohale täismaja publikut, kes kõik soovisid näha endist maailma esireketit veel korra platsil jooksmas.

41-aastane Federer lahkus koos Rafael Nadaliga paarismängust küll kaotajana, ent see šveitslast ei kurvastanud. Mitmed kõned ja suur pingelangus tegid Federeri niivõrd emotsionaalseks, et pisaraid oli võimatu vältida.

«See oli imeline päev. Olen õnnelik, mitte kurb. Siin väljakul olla oli lihtsalt imeline. Olen väga õnnelik, et suutsin selle katsumuse vastu pidada,» lausus Federer pärast kohtumist. «See on perfektne teekond, mida elaksin võimalusel uuesti läbi.»

Tennise kuldse ajastu kaanepoisist Roger Federerist ja tema müstilisest teekonnast on võimalik pikemalt lugeda Postimehe paber ja digilehes ilmunud suurest loost.

Tagasi üles