Suusatipud võivad venelaste tõttu MK-sarja boikoteerida

Toimetas Karl Juhkami
Copy
William Poromaa.
William Poromaa. Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Kuigi eelmisel nädala FISi peasekretäri Michel Vioni poolt tulele pandud Vene suusatajate MK-sarja naasmise katel on praeguseks veidi maha jahtunud, kütab teema suusaringkondades jätkuvalt kirgi.

Näiteks Rootsi suusataja William Poromaa lausus Expressenile antud intervjuus, et kui venelased peaksid tõesti sõjast hoolimata rahvusvahelisele areenile naasma, pole välistatud ka variant, et ülejäänud suusatajad lihtsalt boikoteerivad MK-sarja. 

«Mul on tunne, et see erioperatsioon (venelaste termin Ukrainas toimuvale sõjale – toim.) võib jätkuvalt kulgeda väga erinevat rada pidi. Meil pole aimugi, kuidas see kõik võiks lõppeda. Nüüd, mida arvan mina sellest, et FIS võib venelasi uuesti MK-sarja lubada? Kui see juhtub sellest hoolimata, et väga paljud föderatsioonid on selle kohta väljendanud oma vastumeelsust, on see väga ebameeldiv. Kas sellisel juhul tuleks kõne alla ka MK-sarja boikoteerimine? Jah, ma usun, et see on võimalik,» lausus ta.

Teine Rootsi suusataja Ebba Andersson oli veelgi otsekohesem: «Mõistagi tahan ma võistelda parimate suusatajatega, kuid praegu räägime ikkagi olukorrast, mida ei tohiks maailmas eksisteerida. Seega, kõik ülejäänu pole hetkel lihtsalt oluline. Olukord Ukrainas pole ju kuidagimoodi paranenud, seega minu vastus [venelaste naasmisele] on kindel ei,» sõnas maailmameister ja kuue tiitlivõistluse medali omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles