Kodumaad kaitsev Ukraina staartennisist mobilisatsioonikutse saanud venelastele: tere tulemast põrgusse! (3)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Serhi Stahhovski Kiievi tänavaid patrullimas.
Serhi Stahhovski Kiievi tänavaid patrullimas. Foto: SERGEI SUPINSKY

21. septembril kuulutas Venemaa president Vladimir Putin välja osalise mobilisatsiooni ning kaitseministri Sergei Šoigu sõnul saab sõjakutse 300 000 inimest, kelle hulgas leidub mõistetavalt ka sportlasi.

Näiteks on mobilisatsioonikutse kätte saanud juba kolm aastat tagasi iluuisutamise EMil hõbeda kaela saanud Aleksandr Samarin. Ukraina sportlased aga oma piiritagustele ametivendadele kaasa ei tunne. 

«Ah et Venemaa sportlastel on ainult piiratud võimalused mobilisatsiooni tõttu riigist lahkumiseks... hmm... tahaksin nüüd teie toetavaid sõnumeid näha... eriti nendelt, kes kuuluvad CSKA (armee spordiklubi – toim) ridadesse... sealhulgas tennisistide omasid. Tervitame teid peagi Ukrainas, seniks aga, tere tulemast põrgusse!» kirjutas Serhi Stahhovski ühismeediasse.

Stahhovski on endine Ukraina tipptennisist, kes lõpetas oma karjääri alles tänavuse aasta alguses. Kui sõda puhkes, viibis ta välismaal, ent naasis spetsiaalselt Ukrainasse, et kodumaad kaitsta. Esimesed paar kuud teeniski ta Kiievi territoriaalkaitse koosseisus, nüüd rändab Stahhovski mööda maailma ringi ja levitab sõjasõnumit intervjuusid andes. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles