Rovanperä jäi sarnaselt Tänakule kohtunike hammaste vahele

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Nikos Katikis/Dppi

Uus-Meremaa ralli reedese ja laupäevase võistluspäeva vahel on toimunud nii mõndagi. Nimelt on viiesekundilise ajakaristuse saanud nii Ott Tänak, Thierry Neuville kui ka Kalle Rovanperä.

Kõikidele meestele sai saatuslikuks neljapäevane publikukatse, kus nende hübriidajamid andsid autodele lubatud rohkem võimu. Kui Tänaku ja Neuville masinal fikseeriti lisaenergiaks vastavalt 241,03 ja 242,04 kJ – lubatud on 240 kJ – siis Rovanperä puhul oli eksimus veelgi minimaalsem. Soomlasele sai saatuslikuks 0,16 lisa kJ-d. 

Toyota meeskond tunnistas endapoolset eksimust, kuid üritas mõõteseadme veale appelleerides karistust siiski vältida. Kohtunikud jäid aga endale kindlaks ja otsustasid ka Rovanperäle määrata viiesekundilise ajakaristuse. 

Laupäevase võistluspäeva eel leiame ralli liidrikohalt seega Elfyn Evansi, kellele järgnevad Ott Tänak (+4,8), Sebastien Ogier (+6,5) ja Kalle Rovanperä (+12,0).

Laupäevane võistluspäev algab maakera kuklapoolel kell 22.08 ning sellele on võimalik kaasa elada nii Postimehe ralliblogi kui ka ralliraadio vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles