Tänak sai tiimi vea tõttu Uus-Meremaal juba teist korda karistada (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallimeeskonna eksimus tõi kõikidele tiimi sõitjatele laupäeva lõunal kaasa kümnesekundilise ajakaristuse.

Põhjuseks taas Lõuna-Korea autotootja masinate hübriidajamid, mis seitsmendal kiiruskatsel sõitjatele lubatust rohkem võimsust eraldasid. 

Näiteks Tänaku masina puhul leidsid kohtunikud, et lubatud 140 kJ asemel andis hübriidajam juurde 145,40 kJ. Neuville'i ja Solbergi juhul olid vastavad näidud 145,40 ja 145,43 kJ. 

Hyundai tiimi mänedžer Pablo Marcus ja pealiku kohusetäitja Julien Moncet vabandasid vea eest ning tõdesid, et tegemist oli inimliku eksimusega, mis juhtus kui mehaanikud üritasid paigata esimesel katsel toimunud samasugust eksimust, mis tõi Tänakule ja Neuville'ile kaasa viiesekundilise ajakaristuse.

Kohtunikud võtsid seda küll kuulda, kuid leidsid, et Hyundaid lõikasid eksimusest ikkagi nõnda palju kasu, et järjekordsest karistusest pääsu ikkagi pole. Sel korral virutati meeste aegadele juurde kümme lisasekundit.

Karistuse tulemusena pudenes Tänak Ogier' selja kolmandaks. Eestlane kaotab liider Kalle Rovanperäle nüüd 14,6 sekundiga. Neuville ja Solberg jätkavad vastavalt neljandal (+1.13,9) ja viiendal (+2.05,1) kohal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles