Kas see on põhjus, miks ROKi president Thomas Bach venelasi mängu tagasi tahab lubada? (4)

Postimees Sport
Copy
ROKi presidendil Thomas Bachil on ärihuvid ka Venemaal.
ROKi presidendil Thomas Bachil on ärihuvid ka Venemaal. Foto: ANDY LYONS

Ehkki Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) andis küll veebruaris, pärast Venemaa sissetungi Ukrainasse peagi soovituse, et rahvusvahelised spordialaliidud ei peaks Venemaa ja Valgevene sportlasi võitlustele lubama, liiguvad ROKi presidendi Thomas Bachi viimase aja sõnumid vastupidises suunas.

Ta üha otsib võimalusi ja ettekäändeid, miks ja kuidas saaks Venemaa sportlasi võistlustele tagasi tuua. Üheks näiteks on äsja Itaalia ajalehele Corriere della Sera antud usutlus, kus Bach ütles muu hulgas järgmist: «Kindlasti ei alustanud sõda Venemaa sportlased. Need, kes distantseeruvad sellest režiimist, peaksid saama võistelda neutraalse lipu all. Meie eesmärk on võimaldada taas võistelda sõda mittetoetavatel Vene sportlastel. Aga see pole lihtne.»

Pole välistatud, et põhjust, miks Bachil Vene sportlased südamel on, pole vaja liiga kaugelt otsida. Nimelt on Bach suure metsa- ja puidutööstuse seadmeid tootva firma Weinig nõukogu esimees. Firma üks peamisi partnereid on aga Venemaa, kus tal on tütarettevõte Weinig RUS.

Weinigi veebilehe venekeelne versioon – millel Krimm on kujutatud Venemaa osana – toimib kenasti ning sealt ei loe kuidagi välja, et firma oleks pärast sõja algust Venemaal otsad kokku tõmmanud. Vastupidi, kuu aega pärast sõja algust on avaldatud uudis firma tegevjuhi lepingu pikendamise kohta 2027. aasta lõpuni. Ning seda uudist kommenteeris nimelt Bach.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles