Venemaa suusakoondise peatreener: ROK üritab meie riiki sisemiselt destabiliseerida (3)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Juri Borodavko.
Juri Borodavko. Foto: Margus Ansu

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach andis hiljuti mõista, et kuna Venemaa sportlased polnud need, kes Ukrainas sõda alustasid, siis peaksid need atleedid, kes end sõjast distantseerivad, maailma spordiareenidele tagasi pääsema.

Need sõnad on mõistagi põhjustanud läänemaailmas palju pahameelt, kuid samamoodi on olümpiaisa väljaütlemisele maruliselt reageerinud venelased. Põhjuseks Bachi viide sõjavastasele deklaratsioonile, millele Venemaa sportlased justkui alla peaksid kirjutama. 

«Bachi väide pole küll otseselt väljapressimine, kuid selge katse Venemaad sisemiselt destabiliseerida,» põrutas Venemaa murdmaasuusakoondise peatreener Juri Borodavko selle peale. 

«Kõik sellised väljaütlemised kannavad endas vaid ühte eesmärki. Ma ei usu, et meie koondistes leiduks ainsatki sportlast, kes oleks nõus sellega kaasa minema. Minu hinnangul on tegemist sulaselge provokatsiooniga,» jätkas juhendaja Championati ajakirjanikule Andrei Irhale antud intervjuus.

«Nad [ROKis] teesklevad, et üritavad meid toetada ja meie sportlasi aidata, kuid tegelikult on siin ju sügavam tagapõhi. Nad teavad, et meie sportlased ei nõustuks iial selliste tingimustega. Bach lihtsalt üritab saada endale Venemaa sportlaste poolehoidu,» leidis Borodovko.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles