VIDEO ⟩ Kotsar kordas Euroliigas üht Müürsepa rekordit ja oli lähedal teiselegi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maik-Kalev Kotsar ennast jõuga Valencia korvi alla surumas.
Maik-Kalev Kotsar ennast jõuga Valencia korvi alla surumas. Foto: Baskonia.com

Eesti korvpallikoondise keskmängija Maik-Kalev Kotsar astus neljapäeva õhtul elus esimest korda väljakule Vana Maailma tugevaimas sarjas ehk Euroliigas ning pani endast kohe vinge märgi maha. 

Algkoosseisus alustanud 25-aastane mehemürakas viibis Valencia vastu väljakul ühtekokku 28 ja pool minutit ning aitas oma leivaisa Vitoria Baskonia 81:71 võiduni

Kotsari panus triumfi polnud sealjuures sugugi väike, vaid meie mees viskas üleplatsimehena 21 punkti (kahesed 10/12). Lisaks kirjutati tema kontosse üheksa lauapalli, neli korvisöötu, üks viskeblokeering ja üks vaheltlõige. Kotsari +/- näitaja oli +13 ja tema mängija efektiivsusindeks (PIR) 31.

Kotsari tipphetked Valencia vastu:

Just selle viimase näitaja poolest tõusis Kotsar ka Martin Müürsepaga samale pulgale. Meie korvpallurite – lisaks on Euroliigas mänginud veel Siim-Sander Vene, Tanel Tein, Janar Talts, Kristjan Kangur, Sander Raieste ja Kerr Kriisa – senine parim PIR pärines 2000. aasta 1. novembrist, kui Ateena AEK särki kandnud Müürsepp sai indeksinäitaja 31 kirja Charleroi vastu. 

Tollest kohtumisest pärineb ka eestlaste punktirekord Euroliigas, kui Müürsepp kostitas belglasi 23 silmaga. Seega jäi Kotsaril eile tolle tippmargi kordamisest kõigest üks korv vajaka.

See viga on meie mehel võimalik paigata juba 14. oktoobril, kui Baskonia võõrustab kodusaalis Belgradi Partizani. Serblased peavad oma avaringi kohtumise täna, kui sõidavad külla Berliini Albale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles