Hiilgemängu teinud Kotsar jäi pärast võitu tagasihoidlikuks: kutid leidsid mu õigel ajal üles

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maik-Kalev Kotsar
Maik-Kalev Kotsar Foto: Facebook @baskonia

Hispaania korvpallitipu Vitoria Baskonia jaoks algas Euroliiga tänavune hooaeg parimal võimalikul moel, kui avamängus alistati 81:71 kodune rivaal Valencia. Suur aitäh selle eest tuleb tiimil öelda meie koondislasele Maik-Kalev Kotsarile.

Nimelt rassis 25-aastane keskmängija väljakul mehe eest, visates 28 ja poole minutiga üleplatsimehena 21 punkti. Lisaks kirjutati Kotsari kontosse veel üheksa lauapalli, neli korvisöötu, üks viskeblokeering ja üks vaheltlõige. Eestlase +/- näitaja oli +13 ja efektiivsusindeks (PIR) 31, millega ta ühtlasi kordas Martin Müürsepa rekordit.

Suurepärasest esitusest hoolimata jäi Kotsar pärast mängu tagasihoidlikuks. «Kõik tiimis võitlesid täna väljakul kõvasti, nägid kõvasti vaeva ja tänu sellele ka võit tuli. Mina tundsin ennast väljakul mugavalt, kuid sedagi tänu kuttidele. Mängisime meeskondlikult ja mind leiti õigetel hetkedel üles. Aitasime üksteist võidule,» vahendab Eurohoops meie mehe öeldut.

Lõviosa Kotsari korvidest tulid mängujuhi Darius Thompsoni söötudest, kuid temagi ei hakanud rambivalgust enda peale kiskuma. «Minu ülesanne ongi lihtsalt tiimikaaslasi leida. Me lihtsalt tahtsime seda võitu, mistõttu võitlesime kõvasti,» lausus 11 korvisöötu välja jaganud ameeriklane. 

Baskonia peatreener Joan Penarroya rõhutas samuti, et tegemist oli meeskondliku võiduga. «See on tiimi jaoks väga tähtis võit, mängisime hea mängu. Kontrollisime oma emotsioone ja mängu rütmi. Meie noore meeskonna jaoks on oluline kogemusi teenida ja La Fontetas (Valencia koduhalli hüüdinimi – toim.) võitmine on meie enesekindluse jaoks äärmiselt oluline. Suutsime oma kaitselauda kontrollida ja seda ühe parima ründelauas käiva meeskonna vastu,» lausus juhendaja.

Kui Kotsar tegi Baskonia eest tõesti hea mängu, siis teine sealne eestlane Sander Raieste eile mänguaega ei teeninud. Selle vea parandamise võimalus on tal 14. oktoobril, mil Baskonia võõrustab kodusaalis Belgradi Partizani. Serblased peavad oma avaringi kohtumise täna, kui sõidavad külla Berliini Albale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles