JÄRELVAADATAV ⟩ Tasavägise Lõuna-Eesti vollederbi võitis Tartu Bigbank (1)

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Balti liigas alistas Tartu Bigbank kodusaalis 3:1 (25:20, 28:30, 25:21, 27:25) Võru Barruse.

Nagu geimide skooridest näha, oli mäng äärmiselt põnev ja Tartu Ülikooli spordihoonesse kogunenud enam kui 1000-pealine publik sai meeldejääva elamuse. Seejuures kontrollis Võru klubi suures osas neljandat geimi ja oli väga lähedal, et viia kohtumine otsustavasse viiendasse vaatusesse, olles ees 22:17. Ent tartlased suutsid kaotusseisust välja tulla ja olid lõpuhetkedel siiski kindlamad, vormistades 27:25 geimivõiduga mänguvõiduks 3:1.

Mõlema meeskonna peatreenerid tegid julgelt vahetusi, võitjate edukaimaks kerkis 18 punktiga (+6) Timo Lõhmus, võrdselt 15 punkti panustasid nii tšehh Matej Šmidl (+3) kui nii rünnakul kui blokis (5 punkti) suurepärase esituse teinud tempomees Mart Naaber (+13). Alar Rikbergi juhendatava meeskonna vastuvõtt oli 43%, rünnak 49%, blokiga saadi 12 punkti ja serviga 5 punkti (13 viga).

Võru meeskonna rünnakuid vedas taas kõrge lennuga ameeriklane Matthew Slivinski, kes tõi 23 punkti (+10), Rasmus Meius lisas 17 punkti (+6) ja Devin Põlluste 10 silma (+1). Oliver Lüütsepa juhendatava Võru vastuvõtt oli 50%, rünnakuid lahendati 36-protsendiliselt, blokiga saadi 9 ja serviga 12 punkti (eksiti 19 pallingul).

Liigatabelis tõusis Tartu nüüd Võrust mööda, neil on 7 punkti, Võrul 6.

Järgmised mängud peetakse nädalavahetusel, mil Eesti klubidest saavad kodusaalis mängida Bigbank ja Barrus, Pärnu VK ja Selver/TalTech sõidavad külla lõunanaabritele.

Enne mängu:

 

Lõuna-Eesti klubide käes on Balti liiga kaks kõrgemat kohta: Võru on kuue punktiga liidirkohal, tiitlit kaitsev Tartu nelja punktiga teine.

Võru meeskond on hooaega alustanud suurepäraselt, kui kirjas on 3:1 võit Pärnu võrkpalliklubi üle ja 3:0 võit Selver/TalTechi üle. Tartu jäi avamängus 2:3 alla Selver/TalTechile, ent sai siis Pärnust jagu 3:0.

Vaata tulemusi ja tabeliseisu.

Kolmapäevase mängu eel on tartlaste peatreener Alar Rikberg enesekindel, ent ootab rasket kohtumist. «Tunneme end piisavalt kindlalt, aga Võru on saanud väga hea stardi ja mind isegi veidi üllatanud, eriti arvestades, et üks põhimees (lätlasest diagonaal Edvarts Buivids) pole veel rivis. Lihtne kindlasti ei ole, aga usun, et meil on piisavalt kvaliteeti, et võidule minna. Väikesed haigused kiusavad ja näis, kas keegi jääb eemale ka või mitte.» 

Võru meeskonna peatreener Oliver Lüütsepp ütles, et Tartu mäng on tema jaoks justkui reaalsuskontroll. «Saan teada, kas õnnestusime eelmisel nädalal lihtsalt väga hästi või ongi meie tase selline. Kui suudame seda taset hoida, tuleb tasavägine mäng. Aga kui mängime nii nagu avakohtumises Pärnuga, siis meil varianti ei teki. Tahaksin eelmisel nädalal saavutatud head emotsiooni homsesse edasi kanda,» sõnas Lüütsepp.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles