Kontaveidi ekstreener otsustas US Openi võitjale selja keerata

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Dmitri Tursunov (vasakul) ja Emma Raducanu.
Dmitri Tursunov (vasakul) ja Emma Raducanu. Foto: Julian Finney

Briti tennisetähel Emma Raducanul tuli pooleteise aasta jooksul hakata juba neljandat korda uut treenerit otsima pärast seda, kui Anett Kontaveidi endine juhendaja Dmitri Tursunov otsustas mulluse US Openi võitjaga koostööd mitte pikendada. 

Tursunov ja Raducanu lõid käed tänavu suvel pärast seda, kui venelane oli – mõneti Ukraina sõja tõttu – «vabanenud» Kontaveidi juhendamisest. Nimelt lõpetas meie esireket juhendajaga koostöö, kuna too ei saanud viisaprobleemide tõttu paljudesse võistluspaikadesse reisida.

Järgnenud koostöö Raducanuga Tursunovi jaoks nõnda edukaks ei kujunenud: Wimbledonis pudenes hoolealune konkurentsist teises ringis, US Openil tuli piirduda kõigest ühe mänguga.

Ainsaks ühiseks kordaminekuks võib pidada septembri lõpus Soulis toimunud WTA 250 turniiri, kus Raducanu jõudis poolfinaali, enne kui vigastuse tõttu Jelena Ostapenkole loobumisvõidu andis. 

Ent nagu selgub, siis sellest ei piisanud, et koostöö jätkuks. Väljaanne The Times kirjutab sealjuures, et just venelane oli see, kes otsustas pärast pooleaastast katseaega koostööd mitte pikendada.

Nõnda tuligi Raducanul 16 kuu jooksul juba neljandat korda uut treenerit hakata otsima ning kui sahinad vastavad tõele, on hetkel tema pilgud pööratud Andy Murray endise füüsilise ettevalmistuse juhendaja Jez Greeni poole.

Ka Tursunov ei jää niisama ripakile, vaid väidetavalt on venelasel juba uus hoolealune välja valitud, kelle juures ta sellest nädalast ka tööle hakkas. Kes see salapärane valgepallur on, seda The Times teada ei saanudki. Lisati vaid seda, et tegemist on naismängijaga ning see koostöö sobib paremini Tursunovi igapäevaeluga: nimelt resideerub venelane igapäevaselt Californias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles