Kontaveit avas Tursunoviga koostöö lõpetamise tagamaid, peamiseks põhjuseks oli treeneri Vene pass (9)

Postimees Sport
Copy
Dmitri Tursunov.
Dmitri Tursunov. Foto: Rob Prange/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 2.) ütles, et peamine põhjust treener Dmitri Tursunoviga koostöö lõpetamiseks seisnes venelase viisaprobleemides ning ta ei saanud paljudesse võistluspaikadesse reisida.

«Põhjus on see, et kuna tal on Venemaa pass, on tal praegu väga keeruline saada viisasid, ta ei saa minuga paljudele turniiridele kaasa tulla. Ma ikkagi tunnen, et mul oleks vaja treenerit, kes saab minuga kaasas käia ja kellel selliseid praktilisi probleeme nii palju ei ole,» ütles Kontaveit intervjuus ERRi spordiportaalile.

Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Konstantin Sednev

Kontaveit selgitas, et teadmatus, kas peab järgmisele turniirile minema üksi või saab treener kaasa tulla, hakkas ka tema mängu mõjutama. «Selline kindlus oli puudu sellest olukorrast. Ta ei saanud juba märtsis minuga Ameerikasse kaasa tulla ja nüüd oli Inglismaa viisaga probleem,» lisas eestlanna.

Tursunov teatas esmaspäeva hommikul, et on Kontaveitiga koostöö lõpetanud ning tal on tekkinud olukorra pärast kurb meel. «Tunnen uhkust tehtud töö üle ja olen ka natuke kurb, aga vahel jõuavad ka head asjad oma lõpuni,» kirjutas Tursunov oma Twitteri kontol.

Tursunov alustas Kontaveiti treenimist 2021. aasta augustis. Kolm nädalat tagasi intervjuus Eesti ajakirjanikele ütles Kontaveit, et Ukrainas toimuv sõda on temale ja venelasest Tursunovile mõjunud raskelt. «Vaimselt on sellega raske toime tulla, ka reisida. Aga ma enda peas olevaid tundeid, mis seonduvad treeneriga, ei tahaks jagada,» ütles Kontaveit enne Prantsusmaa lahtisi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles