Ohumärk talve eel? Rootslased jätavad kõrgete energiahindade tõttu Faluni MK-etapi ära

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Falun pidanuks tänavu lisaks murdmaasuusatamise MK-etapile võõrustama ka freestyle-suusatajaid ja lumelaudureid. Olude sunnil seda aga enam ei juhtu.
Falun pidanuks tänavu lisaks murdmaasuusatamise MK-etapile võõrustama ka freestyle-suusatajaid ja lumelaudureid. Olude sunnil seda aga enam ei juhtu. Foto: Fredrik Sandberg

Talv pole enam mägede taga ning juba järgmisel nädalavahetusel ongi näiteks freestyle-suusatamise sõpradel võimalik kaasa elada Šveitsis Churis toimuvale Big Airi MK-etapile. Sellest järgmine osavõistlus Falunis jääb aga ära.

Nimelt andsid rootslased teada, et neil pole 24. ja 25. novembrile kavandatud MK-etappi võimalik läbi viia. 

«Maailmas valitseva olukorra tõttu ei õnnestunud meil oma finantse kokku saada,» viitas Rootsi alaliidu lumelaua ja freestyle-suusatamise osakonna juht Stefan Karlsson kõrgele inflatsioonile, üha uusi rekordeid põhjustavatele energiahindadele ja Ukraina sõjale.

«Erinevad murekohad on sundinud firmasid oma tegevuskavu üle vaatama, mis mõjutab paraku sääraseid võistlusi. Meil on väga kurb võistluse ärajätmisest teatada, kuid oleme teinud kõik endast oleneva, et seda kuidagigi läbi viia,» jätkas ta portaalile Insidethegames antud usutluses.

Kuigi tänavune võistlus jääb ära, avaldasid rootslased lootust, et neil õnnestub tulevikus siiski Falunis veel Big Airi MK-etappi korraldada. «Oleme alati püüelnud selle poole, et see oleks korduv sündmus ja see ambitsioon pole kuhugi kadunud. Oleme loonud endale väga hea vundamendi, et MK-võistlused võiksid edaspidigi siin toimuda,» lausus Karlsson.  

Freestyle-suusatamise ja lumelaua Big Airi MK-kalender muutus rootslaste otsusest tulenevalt nüüd kõigest kaheetapiliseks. Aasta saab avapaugu Šveitsis Churis (21.10), millele järgneb osavõistlus USAs Copper Mountainis (14.–17.12). Big Airi hüppajate hooaja kulminatsiooniks on aga 19. veebruarist 5. märtsini Georgias Bakurianis toimuv MM. 

Faluni MK-etapp pole aga päris esimene, mis tänavusest suusakalendrist on kustutatud. Suusakrossi MK-sarjas on maha kriipsutatud juba kaks etappi: Itaalias Alleghes ja Prantsusmaal Megeve'is. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles