Taani olümpiakomitee president: venelastel ei tohiks spordielus mingit kohta olla. Ka ametnikel! (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Hans Natorp
Hans Natorp Foto: Taani olümpiakomitee

Taani olümpiakomitee president Hans Natorp võttis hiljuti kodumaa meedias sõna Venemaa teemal lausudes, et tema hinnangul peaks rahvusvaheline tegutsemiskeeld laienema ka sealsetele spordiametnikele. 

«Leian, et venelased ei peaks rahvusvahelisel tasandil spordist osa võtma. Seda sealjuures ükskõik, mis tasandil: juhina, ametnikuna või sportlasena,» viitas ta seeläbi ennekõike Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) tegemisele, mille üldkogu järgmise aasta alguses Indias Mumbais taas aset leiab.

«Mina kavatsen seal igatahes enda mandaati kasutada ja sel teemal selgelt sõna võtta. On väga oluline, et me seal kohal oleks, sellest debatist osa võtaks ning ütleks, mida arvame,» jätkas taanlane ning toetas Balti riikide spordiorganisatsioonide hiljutist ühisavaldust, kus öeldi, et Venemaa ja Valgevene sportlastel ning ametiisikutel ei ole sõja kestmisel kohta rahvusvahelises spordiperes.

Ühtlasi andis Natorp mõista, et nad näevad Taanis vaeva ka sellega, et erinevad osapooled boikoteeriksid ROKi üldkogul Venemaa esindaja kõnet. «Asjad pole veel otsustatud, kuid üritame kaasata võimalikult palju riike. Ilmselt näeb see välja diplomaatilise streigina, täpselt nagu ÜROs juhtus, kui venelaste kõne ajal kogu saal lihtslat tühjaks jalutas,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles