Pärast positiivset dopinguproovi andmist noppis Mukunga Eestis veel mitmeid auhindu

Ville Arike
, reporter
Copy
Ibrahim Mukunga Wachira (ees) ja Indrek Tobreluts rühkimas tõusust üles 9. oktoobril toimunud 67. Viljandi linnajooksul.
Ibrahim Mukunga Wachira (ees) ja Indrek Tobreluts rühkimas tõusust üles 9. oktoobril toimunud 67. Viljandi linnajooksul. Foto: Elmo Riig

Kui Tallinna Maratoni võistlusel positiivse dopinguproovi andnud Ibrahim Mukunga Wachira saab ametliku dopingukaristuse, tuleb tühistada tema tulemused nii tollel kui ka teistel võistluskeelu ajal toimunud võistlustel. Võistlusprotokollid näitavad, et Mukunga osales veel mitmel jooksul.

18. septembril startis Mukunga Vooremaa poolmaratonil ja võitis seal esikoha ajaga 1:09.34. Võitja teenis 300 eurot, lisaks sai iga vanuseklassi parim uhke käekella. Lisaks oli Mukunga kiireim vahefinišis, mille auhinnaks oli murutrimmer.

Tartu linnamaratoni poolmaraton tõi teise ja üle-eelmisel pühapäeval 10,4 km pikkune Viljandi linnajooks kolmanda koha. Viljandis kaotas Mukunga rohkem kui kahe minutiga võitjale Tiidrek Nurmele ning seitsme sekundiga ka laskesuusatreenerile Indrek Tobrelutsule.

Läinud pühapäeval võitis Mukunga Harku rabajooksu.

Muide, viimase aasta jooksul on keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud ligi veerandsada Keenia jooksjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles