Lahkunud Red Bulli omanik päästis WRC-sarja surmasuust

Karl Mihkel Eller
Copy
Kõhunäärmevähi tagajärjel surnud Dietrich Mateschitzi jäävad mälestama paljud tippsportlased üle maailma.
Kõhunäärmevähi tagajärjel surnud Dietrich Mateschitzi jäävad mälestama paljud tippsportlased üle maailma. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Nädalavahetusel suri 78-aastaselt Dietrich Mateschitz, kes oli Red Bulli kaasomanik. Tänu energiajoogifirma toetusele on tuule tiibadesse saanud sajad sportlased üle maailma, kes on saavutanud edu ekstreemspordis, aga ka vormel 1s. Vähe teada on fakt, et kümme aastat tagasi päästis Mateschitz koos Red Bulliga raskustesse sattunud ralli MM-sarja.

Suure osa tähesärast on Red Bull saanud tänu läbilöögile vormel 1s, kuid oma rolli on punased pullid mänginud ka praeguste tipprallisõitja karjääris. Nende logoga müts peas ja joogitops käes jagavad intervjuusid näiteks Sébastien Ogier, Kalle Rovanperä, Sébastien Loeb, Elfyn Evans, Thierry Neuville jt.

Palju pole aga räägitud, et Red Bull päästis kümme aastat tagasi WRC-sarja surmasuust. 2011. aasta detsembris sattus rahalistesse raskustesse WRC korraldusõigust omanud North One Sport. Aasta alguses sai nende emafirmaks Convers Sports Initiatives (CSI), mille omanik oli Venemaa miljonär Vladimir Antonov. Novembri lõpus vahistati Antonov Londonis ning tema omanduses olnud pankasid süüdistati rahapesus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles