Jalgpallipidu jõhkrate kannatuse hinnaga: mitukümmend tuhat MMi töölist jäeti palgata

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Inimõiguste eest võitlejad on Katari MMi vastu protesteerinud nii Saksamaal kui ka mujal.
Inimõiguste eest võitlejad on Katari MMi vastu protesteerinud nii Saksamaal kui ka mujal. Foto: IMAGO/Christian Ditsch/Scanpix

20. novembril Kataris algava jalgpalli MMi eel tuleb paraku pidevalt hirmsaid uudiseid, mis pole kuidagi seotud spordiga.

Vuti katuseorganisatsiooni FIFA otsus anda suurturniiri korraldus Lähis-Ida riigile, tekitas juba algusest peale küsimärke. Kataris on suuri inimõigustega seotud probleeme. Paraku pole need kuhugi kadunud ka MMi ettevalmistusel. 

Kui paar päeva tagasi kirjutas Postimees, et tänavale visati 1200 võõrtöölist, siis tegelikult on kuritarvitatute hulk veel kordades suurem. Uudisteportaali AFP andmetel pole viimastel nädalatel palka saanud üle 10 000 migrandi, kogu aasta peale on see arv peaaegu 34 500.

MM on vaid üks väike osa Katari suurtest projektidest. Võõrtööliste halvast kohtlemisest on räägitud juba paar aastat. Mullu raporteeris The Guardian, et jalgpallipeoks vajalike staadionite ehitustel hukkus 6500 inimest.

Esmakordselt hilissügisel peetav vuti MM toimub Lusaili, Al Khori, Al Rayyani, Al Wakrah ja Doha linnades 20. novembrist 18. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles