JÄRELVAADATAV ⟩ Tiitlikaitsja Bigbanki ja Võru Barruse kohtumine kujunes trilleriks

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli meeste Balti liigas kaotas Võru Barrus tiitlikaitsjale ja tabeliliidrile Tartu Bigbankile 2:3 (23:25, 25:23, 19:25, 25:21, 10:15). Postimees näitas matši otseülekandes.

Päeva oodatuimas kohtumises läksid Võrus vastamisi sealne Võru Barrus ja Tartu Bigbank ning kuigi kodumeeskond tegi neid toetama tulnud rohkearvulise kodupubliku ees taaskord võitlusliku esituse, tuli siiski vastu võtta 2:3 (23/25 25/23 19/25 25/21 10/15) kaotus, kirjutas volley.ee.

Palju vahetusi teinud Tartule tõi Matej Šmidl 22 punkti (+13), Taavet Leppik lisas 14 (+7) ja Mart Naaber 12 (+7) punkti. Tartu vastuvõtt oli 48 protsenti, rünnak 44 protsenti, blokipunkte teeniti 11 ning servil löödi 7 ässa ja eksiti 20 pallingul.

Võru parimaks kerkis tavapäraselt Matthew Slivinski, tuues seekord 26 punkti (+8), 12 punkti (+8) lisas Sten Perillus ja 11 (+2) Robin Kahu. Võru vastuvõtt oli 52 protsenti, rünnakuid lahendati 44-protsendiliselt, blokist saadi 7 punkti nagu ka servilt (22 viga).

Enne mängu:

Tartu Bigbank võitis esimeses ringis kuus mängu seitsmest, ainus vääratus tuli sisse hooaja avamängus Selver/TalTechi vastu. Võru Barruse saldo esimesest seitsmest kohtumisest oli neli võitu ja kolm kaotust.

Kui Võru ja Tartu tänavu esimest korda kohtusid, jäi 3:1 (25:20, 28:30, 25:21, 27:25) peale Bigbank.

Võru Barruse jaoks on kodupubliku ees mängimine äärmiselt oluline, tõdeb peatreener Oliver Lüütsepp. «See on meile alati esimene eesmärk, et kodus näidata võitluslikku võrkpalli. Tartu on muutunud stabiilsemaks ja olnud heas hoos. Lihtne pole, aga tahame hambaid näidata, et meil tekiksid mingisugused võimalused,» sõnas Lüütspep, kes peab veel hakkama saama vigastatud Devin Põllusteta. «Pärnu vastu hüppeliigast vigastanud Robin Kahu on aga taas olemas. Seega seis võiks olla parem, aga saame hakkama.»

Reedel peab Võru klubi oma esimese mängu Aadu Luukase karikavõistlustel, kus kohtutakse veerandfinaalis Viljandi Võrkpalliklubiga. «See on klubile väga tähtis kohtumine ja selles mängus on meil küll võidukohustus ning tahame kindlasti edukad olla. Praegu keskendumegi sellele mängule ning alles seejärel võtame fookusesse Tartu,» lisas peatreener.

Bigbanki peatreener Alar Rikberg loodab mängida rohkearvulise publiku ees. «Võrul on piisavalt kvaliteeti, et kõigiga mängida, samas meie või Selver/TalTechiga võrreldes on nad ebastabiilsemad. Eelmises kohtumises tegid mõlemad ameeriklased (sidemängija Garrett Zolg ja nurgaründaja Matthew Slivinski) väga hea esituse, neist sõltub ka laupäeval päris palju. Kindlasti on Võrus ka palju publikut, mis neile meeldib ja tuge annab, aga samas meeldib ka mulle publiku ees mängida,» rääkis Rikberg, kes peab lähiajal hakkama saama tihedama graafikuga.

«Õnneks täitis nädalasisene karikamäng Maaülikooliga oma eesmärgi, sest saime seal lustida, vahetasime positsioonidega ja noored said mänguaega ja mõned mehed puhata. Aga juba esmaspäeval sõidame euromängule Slovakkiasse ja lähiajal peame arvestama korraliku tempoga. Aga eks fookus on veidi rohkem juba uuel nädalal ja püüame mõistlikult majandada ses osas,» lisas juhendaja.

Võrkpalli Balti liiga tabeliseis.
Võrkpalli Balti liiga tabeliseis. Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles