VIDEO Eesti vormelitalent võlus Mercedese ära andekuse, mitte rahaga

Postimees Sport
Copy
Paul Aron.
Paul Aron. Foto: PREMA

Tänavuse vormel 3 EM-sarja (FRECA) kolmanda kohaga lõpetanud Paul Aron astub karjääriredelil väga olulise sammu üles. 

18-aastane eestlane hakkab tuleval aastal kihutama vormel 3 MM-sarjas ehk kaks astet madalamal F1st. 

«Ja mulle endale väga meeldib see, et on rohkem seda instinkti ja talendi pealt sõitmist kui seda reaalset õppimist. Et kaks päeva valmistada ette, siis saad andmeid ja kõike nii kaua vaadata, et tead täpselt, mida teha. Mulle just meeldibki see, et lähed peale ja pead ise rajal õppima,» ütles «suurte poiste» sarja jõudnud Aron intervjuus ERRi spordiportaalile.

Andekas sõitja jätkab Prema tiimis. Veelgi tähtsam on aga silmas pidada, et ta kuulub kolmandat aastat Mercedese vormel 1 võistkonna noorteprogrammi. Palju paremat kohta tippu pürgimiseks oleks raske leida.

«Motosport ja vormelisport on väga kallis maailm. Selleks, et siin maailmas tippu jõuda, on vaja kas väga-väga palju raha või väga-väga palju talenti. Mina suutsin kardispordis oma talenti piisavalt näidata, et pääseda Mercedese koosolekule,» avas Aron tausta.

Veebruaris 19. sünnipäeva tähistav Aron on Postimehel öelnud, et ta tahaks F1-te jõuda kolme aastaga. 

«Uuest aastast olen palju rohkem nende programmi integreeritud. Mulle tehakse arengukava, mida hakkan järgima. Siiani on nad toetanud pigem distantsilt. Nad on aidanud kaasa manageerimisega ja finantsiga, kuid minu kui sõitja arenemist on nad lasknud mul endal teha. Ent nüüd hakkan järgima nende arenguprogrammi,» avaldas Aron.

See tähendab, et ta hakkab käima oluliselt tihedamini Mercedese tehases, kus saab sõita F1 simulaatoriga ning suhelda inseneridega. Samuti hakkab ta koostööd tegema Mercedese treeneritega, kes aitavad tal uueks F3-hooajaks mentaalselt valmistuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles