Harju keskmise hommiku teinud Tänak: eesmisi kutte püüda pole võimalik (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Ott Tänakul õnnestus laupäeval teenida Jaapani rallil esimene katsevõit ning tõusta ka poodiumile. Selles viimases, tõsi, oli süüdi Kalle Rovanperä, kes sõiduvea tulemusena rehvi lõhkus. 

Kuigi Tänak alustas päeva alles neljanda ajaga, kaotades kaheksandal katsel Elfyn Evansile 9,2 sekundit, oli saarlane oma etteaste ja masinaga siiski rahul. 

«Keeruline katse, eriti lõpuosa, kus rajal oli ka sammalt. Tulime murevabalt läbi ja kõik on hästi,» sõnas eestlane, kes tõusis tänu Kalle Rovanperä sõiduveast tingitud rehvilõhkumisele ka poodiumi alumisele astmele.

Ka üheksandal katsel näitas Tänak neljandat aega – kaotust Sebastien Ogier'le 6,2 sekundit –, kuid selle lõppedes saarlane enam naerusuine polnud. «See ajakaotus ei üllata mind. Auto käitus liiga pehmelt ja polnud just kõige meeldivam. Raske oli tasakaalu leida,» sõnas ta finišis.

Hommikupoolik lõppes Tänaku jaoks siiski positiivselt, sest kümnendal katsel noppis ta ülinapi katsevõidu, kui edestas Ogier'd 0,1 sekundiga. «See oli korralik rallikatse. Saime masina veidi jäigemaks ja paremaks,» lausus saarlane.

Lõunasel meediatsoonil võttis Tänak hommiku ka pikemalt kokku: «Puhtad katsed meie jaoks: suuri probleeme polnud ja kõik töötas. Kiirus polnud küll päris see, mis soovinuks, kuid me polnud sellest kaugel. Selline Harju keskmine. Päeva teisel katsel, mis oli veidi teistsugusema iseloomuga, oli masin pehme, mistõttu oli seda keeruline ohjata, aga veelkord: kokkuvõttes enam-vähem.»

Kümne katse järel hoiab Tänak seega kolmandat kohta. Liider Elfyn Evansist jääb ta maha 26,9 ja teisel kohal olevast tiimikaaslasest Thierry Neuville'st 20,4 sekundit. Samas on saarlasel 18,7-sekundiline puhver Takamoto Katsuta ees, seega mõnes-mõttes on Tänak justkui eikellegi maal. Seda tunnistas ta ka ise. 

«Eesmised kutid on meist kiiremad ja neid püüda pole võimalik. Nüüd tuleb lihtsalt Takamotoga hakkama saada,» viitas ta kolmanda koha kindlustamisele.

Ralli üldseis pärast 10. katset:

SS10OA
SS10OA Foto: EWRC
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles