Latvala andis enda tööle ausa tagasiside: paneksin kõrgeima hinde

Postimees Sport
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Sander Ilvest

Sõitjana MM-tiitlita jäänud Jari-Matti Latvala on Toyota aidanud tiimipealikuna juba nelja triumfini. Soomlasel ei jää muud üle, kui tehtud tööga rahule jääda.

Ajast, kui Latvala 2021. aasta eel tööle asus, on Toyota löönud laua puhtaks. Viimasel kahel hooajal on võidetud mõlemad individuaalsed ning võistkondlikud MM-tiitlid. 

«Tulemused on olnud täiesti suurepärased. Kui peaksin koolihinde panema, oleks see kõrgeim,» ütles Latvala portaalile rallit.fi. «Aga mul on veel ka palju arenguruumi.»

Täna hommikul sai selgeks, et Toyota jätkab tuleval hooajal peaaegu samas koosseisus. Vaid lahkunud Esapekka Lappit asendab oma süsteemis sammu üles astunud Takamoto Katsuta, kes jagab kolmandat autot Sebastien Ogier'ga. Põhikohaga kihutavad värske tšempion Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans.

Mõistagi jäi ametisse ka Latvala. Tema kõrval on tiimi n-ö püramiidi tipus väga tähtsas rollis ka spordidirektor Kaj Lindström, tehnilise poole eest vastutav Kaj Lindström ning «projektijuht» Yuichiro Haruna.

Toyota presidendil Akio Toyodal oli Latvala ametisse nimetamisel vaid üks soov: et soomlane ehitaks üles professionaalse, ent perekondliku atmosfääriga koosluse. Sellega on endine tippsõitja hiilgavalt hakkama saanud.

«Jätkamine oli üsna lihtne otsus,» märkis Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles