BLOGI ⟩ Katar oli avamängus täiesti võimetu, Ecuador teenis 2:0 võidu

Postimees Sport
Copy
Ecuadori mehed tähistamas tabamust.
Ecuadori mehed tähistamas tabamust. Foto: KAI PFAFFENBACH

Täna anti avapauk jalgpalli MMile, kui korraldajamaa Katar kaotas Al Khoris toimunud kohtumises 0:2 Ecuadorile. Mõlemad väravad kirjutati Enner Valencia nimele.

Võõrustajate väravavõrk sahises esimest korda juba 3. minutil, kui palli saatis efektse üle-puusa-löögiga väravasse Enner Valencia. Ecuadori meeste rõõmupidu jäi siiski üürikeseks, sest videokohtunik fikseeris ülesehitusfaasis suluseisu ja tühistas tabamuse.

Patustajaks oli Michael Estrada, kes pärast Felix Torrese peapuudet kastis lahtiseks jäänud palli värava ette mängis. Esimese hooga polnud seda telekordustest küll lihtne silmata, ent paarkümmend sentimeetrit suluseisus olnud jalg oli siiski tõsiasi.

16. minutil sai Ecuador siiski oma tahtmise. Valencia pääses Katari väravavahi Saad Al Sheebiga silmitsi ning lükkas temast palli mööda. Puurilukk, üritades pallini küündida, tõmbas ründaja maha ning penalti oligi tõsiasi. Lööma läks Valencia ise, kes mänguvahendi külmavereliselt alla paremasse nurka saatis.

Muideks, tegemist oli esimese korraga, kui MMi avavärav sündis 11-meetri karistuslöögist.

31. minutil sahises taas Katari väravavõrk. Ecuador viis pärast keskväljal palli võitmist mänguvahendi paremale äärele, kust kaitsja Angelo Precaido saatis kasti tsenderduse. See maandus täpselt Valencia pea peal, kes palli ülitäpselt Al Sheebi valvatava värava nurka saatis.

Teisel poolajal võtsid Ecuadori mehed teadlikult rahulikult ning kontrollisid mängu käiku lõpuni välja. Ühtegi liiga ohtliku momenti Kataril ei tekkinudki, ainult üks pika-palli-hetk, kus vahetusest sekkunud Mohammed Muntari üritas Ecuadori väravavahti üllatada. Löök õnnestuski, ent pall maandus ikkagi värava lael.

Nõnda saigi Katarist esimene korraldajariik, kes MMi avamängu kaotanud.

Ecuadori jaoks pole kõik aga ülemäära roosiline, sest kaks väravat löönud Valencia tegi avapoolajal liiga enda põlvele. Kuigi ta viibis väljakul lõpuks 77. minutit, lonkas ta platsilt lahkudes kõvasti ja jälgis kohtumise lõppu jääkott põlvel.

Katar ja Ecuador kuuluvad jalgpalli MMil siis A-alagruppi, kust leiab veel Senegali ja Hollandi, kes peavad oma avamatši esmaspäeval.

Standings provided by Sofascore

Kohtumise käiguga on võimalik täpsemalt tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne mängu:

Võõrustaja Katar on vaat, et kõige hoolsamalt MMiks põhja ladunud meeskond. Ainuüksi juunikuust saati on peetud 19 kohtumist, millest kaotatud kõigest kolm. Siiski ei maksa pealtnäha ehmatavast numbrist ennast päriselt ehmatada lasta, sest võite jagub sama seeria sisse üheksa ning neistki on kaks tükki tulnud mitteametlikes sõpruskohtumistes Slovakkia amatöörklubide vastu. 

Samas midagi see ikka näitab, kui oktoobri-novembri jooksul õnnestus emiiririigil üle olla nii Nicaraguast, Guatemalast, Hondurasest, Panamast kui ka Albaaniast. Tegemist pole küll A-kategooria koondistega, kuid aastate jooksul on kolm neist MMile siiski välja jõudnud.

Ecuadori hetkevormi kohal ripub palju rohkem küsimusi. Juunis õnnestus neil alistada küll Nigeeria ja Roheneemesaared ja viigistada Mehhikoga, kuid sügisesed kohtumised Saudi-Araabia, Jaapani ja Iraagiga lõppesid kõik väravateta viigiga. Ehk midagi hullu otsekui lahti pole, kuid enesekindluse süstimisest nende sõprusmängude puhul samuti rääkida ei saa. 

Samas võivad ecuadorlased otsida julgustust tõsiasjast, et alates 1978. aastast on MMi avamängus löödud alati vähemalt üks värav. Tuleb lihtsalt loota, et traditsiooni jätkumise eest kannaksid hoolt nende lemmikud, mitte võõrustajad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles