BLOGI Valitsev Aafrika meister näitas korralikult hambaid, kuid sellest Hollandi vastu ei piisanud

Postimees Sport
Copy
Hollandlaste sangar Cody Gakpo.
Hollandlaste sangar Cody Gakpo. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Kui eile tundis jalgpalli MMil A-alagrupis võidurõõmu Ecuador, siis täna kirjutati samas grupis kolm punkti tabelisse Hollandile, kes oli 2:0 üle Senegalist.

Kohtumise esimesed äravamad momendid sündisid küll Senegali värava all, ent reaalset ohtu need siiski ei kujutanud. Nimelt ei suutnud hollandlased kuidagi seda viimast söötu õigesti lükata.

Nõnda avapoolajal ühtegi 100-protsendilist võimalust ei tekkinudki ning mõnes-mõtes oli ohtlikum isegi Senegal. Valitsev Aafrika meister jõudis ka teisel poolajal esimesena tabamusele lähedale, kui Idrissa Gueye sai kasti joonelt peale uhada. Selle ürituse tõrjus aga Hollandi koondise eest oma debüüti teinud Andries Noppert. 

Kui pikalt tundus, et kohtumine lõppebki 0:0, siis 86. minutil sai ikkagi selgeks, et nii ei lähe. Hollandil õnnestus tulla poolkiiresse ning kuigi esimene rünnakulaine sumbus, siis korraks hoo maha võtnuna pani Frankie de Jong kasti tsenderduse. Selle peale spurtis Cody Cakpo, kelle Senegali kaitsjad täiesti maha magasid, ja kes puurivahti Edouard Mendy'd ennetas ning palli peaga võrku koksas. See, muideks, oli alles esimene raami läinud löök hollandlastel.

Minut hiljem tuli Noppertil taas päevaraha välja teenida, kui ta pareeris Pape Gueye ürituse. Senegal jätkas lõpuni välja üritamist, kuid ülemäära ohtlikuks ei muutunudki. 

Ummisjalu rünnakule tormamine sai 90+8. minutil neile tagatipuks saatuslikuks. Holland võitis keskväljal õhuduelli ja jooksis kiirrünnakusse. Vahetusest sekkunud Memphis Depay kasti joonelt tehtud löögi suutis Mendy küll tõrjuda, kuid Davy Klaasseni jätkuüritust enam mitte.

2:0 võiduga tõusis Holland seeläbi ühele pulgale Ecuadoriga, kes sai samasuguse võidu eile. Katar ja Senegal jätkavad avavooru järel võiduta.

Standings provided by Sofascore

Kohtumise käekäiguga on võimalik täpsemalt tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne mängu:

Senegal on tänavu pidanud tervelt 20 kohtumist. Suuresti on mängitud Musta Mandri tiimidega, aga septembris võideti 2:0 Boliiviat ja tehti 1:1 viik Iraaniga. Senegali tänavune saldo on 14 võitu, kolm viiki ja kolm kaotust. Ent nende tase võrreldes maailma tipuga, mida A-alagrupis esindab just Holland, on tundmatu.

Holland on väljakul käinud kaheksa korda. Kaotusi neil pole ja kuue võidu kõrval on 1:1 viik Saksamaaga ning 2:2 Poolaga. Pole mingi ime, et hollandlased loodavad Katarist koondise esimest maailmameistritiitlit!

Meeskondade koosseisud:

Senegal:

Väravavahid: Seny Dieng (Queens Park Rangers), Alfred Gomis (Rennes), Eduoard Mendy (Chelsea)

Kaitsjad: Fode Ballo-Toure (AC Milan), Pape Abou Cisse (Olympiakos), Abdou Diallo (RB Leipzig), Ismail Jakobs (Monaco), Kalidou Koulibaly (Chelsea), Formose Mendy (Amiens), Youssouf Sabaly (Real Betis), Moussa N'Diaye (Anderlecht)

Poolkaitsjad: Pathe Ismael Ciss (Rayo Vallecano), Krepin Diatta (Monaco), Idrissa Gana Gueye (Everton), Pape Gueye (Marseille), Cheikhou Kouyate (Nottingham Forest), Mamadou Loum (Reading), Nampalys Mendy (Leicester City), Moustapha Name (Pafos FC), Pape Matar Sarr (Tottenham Hotspur)

Ründajad: Boulaye Dia (Salernitana), Famara Diedhiou (Alanyaspor), Bamba Dieng (Marseille), Nicolas Jackson (Villarreal), Ilimane Ndiaye (Sheffield United), Ismaila Sarr (Watford)

Holland:

Väravavahid: Justin Bijlow (Feyenoord), Remko Pasveer (Ajax), Andries Noppert (Heerenveen)

Kaitsjad: Daley Blind (Amsterdami Ajax), Stefan de Vrij (Milano Inter), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Müncheni Bayern), Denzel Dumfries (Milano Inter), Nathan Ake (Manchester City), Jurrien Timber (Amsterdami Ajax), Tyrell Malacia (Manchester United), Jeremie Frimpong (Leverkuseni Bayer)

Poolkaitsjad: Frenkie de Jong (Barcelona), Steven Berghuis (Amsterdami Ajax), Davy Klaassen (Amsterdami Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Teun Koopmeiners (Atalanta), Kenneth Taylor (Amsterdami Ajax), Xavi Simons (PSV)

Ründajad: Memphis Depay (Barcelona), Luuk de Jong (PSV), Steven Bergwijn (Amsterdami Ajax), Vincent Janssen (Antwerpen), Wout Weghorst (Besiktas), Cody Gakpo (PSV), Noa Lang (Club Brugge)

Kas koondised on selleks mänguks täisjõus?

Ei. Hollandi peatreener Louis van Gaal ütles, et ründaja Memphis Depay ei alusta Senegali vastu, sest taastub reievigastusest.

Senegali poolt pole kindel, kas Dortmundi Borussia keskkaitsja Abdou Diallo suudab avamänguks põlvevigastuse seljatada või mitte. Tagatipuks sai ju vahetult enne MMi kinnituse karm tõsiasi, et nende suurim täht Sadio Mane jääb sootuks vutipeolt eemale.

Standings provided by Sofascore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles