BLOGI Poola ja Mehhiko leppisid viiki, Lewandowski eksis penaltil

Postimees Sport
Copy
Mehhiko - Poola.
Mehhiko - Poola. Foto: RUNGROJ YONGRIT/SCANPIX

Jalgpalli MM-finaalturniiri C-alagrupi kohtumises leppisid Mehhiko ja Poola 0:0 viiki. 

Poola ja Mehhiko kohtumise avapoolaeg oli üsna ettevaatlik, kuid kerge initsiatiiv kuulus Mehhikole, kes valdas rohkem palli (62:38). Suuri võimalusi kumbki meeskond luua siiski ei suutnud.

Teisel poolajal õnnestus Robert Lewandowskil teenida Poola kasuks penalti. Kuigi esialgu peakohtunik 11 meetri karistuslööki ei määranud, sekkus olukorda VAR, kes fikseeris särgist sikutamise. Penaltilöömise võttis enda peale Lewandowski, kuid Mehhiko väravavaht Guillermo Ochoa suutis selle tõrjuda.

Kuigi Mehhiko sai Ochoa penaltitõrjest indu juurde, ei suudetud Poola väravale kunagi liiga ohtlikuks saada. Teisalt ei olnud ka Poolal peale penalti selgeid väravalöömise võimalusi.

C-alagrupi seis avavooru järel on intrigeeriv, sest liidrikohal on Argentinast 2:1 jagu saanud Saudi Araabia. Järgmises voorus kohtuvad 26. novembril Poola ja Saudi Araabia ning Argentina ja Mehhiko.

Enne kohtumist:

Poola on oma tänavu peetud üheksast mängust võitnud neli, kaotanud kolm ja viigistanud kaks. Võidetud on Walesi, Rootsit ja Tšiilit, kellest kahte viimast Kataris pole. Vähemalt minnakse MMile võiduseeria pealt, sest kaks viimast kohtumist on võidetud.

Mehhiko on pidanud tervelt 17 mängu. Kuigi neist on kaotatud vaid neli, siis võitude hulgast leiame näiteks Panama, Jamaica ja El Salvadori. Kõik toredad jalgpalliriigid, aga tugevusega nad ei hiilga.

Tõsi, Mehhiko on tänavu saanud vaid ühe selge kaotuse, kui Uruguayle jäädi alla 0:3. Viimases MMi eelses kontrollmängus kaotati 1:2 Rootsile, nädal enne võideti Iraaki 4:0.

Poola on küll kahekordne MM-pronks, kuid seda aastatest 1974 ja 1982. Neli aastat tagasi Venemaal peetud MMil piirdus Poola alagrupiturniiriga.

Mehhiko on kahel korral pääsenud jalgpalli MMil veerandfinaali ehk kaheksa parema hulka. Sellega saadi hakkama 1970. ja 1986. aastal. Neli aastat tagasi langeti konkurentsist kaheksandikfinaalis.

Meeskondade koosseisud MMiks:

Poola:

Väravavahid: Wojciech Szczesny (Juventus), Lukasz Skorupski (Bologna), Kamil Grabara (Kopenhaagen)

Kaitsjad: Kamil Glik (Benevento), Bartosz Bereszynski (Sampdoria), Jan Bednarek (Aston Villa), Matty Cash (Aston Villa), Robert Gumny (Augsburg), Artur Jedrzejczyk (Varssavi Legia), Jakub Kiwior (Spezia), Mateusz Wieteska (Clermont), Nicola Zalewski (AS Roma)

Poolkaitsjad: Krystian Bielik (Birmingham City), Przemyslaw Frankowski (RC Lens), Kamil Grosicki (Szczecini Pogon), Jakub Kaminski (Wolfsburg), Grzegorz Krychowiak (Al-Shabab Riyadh), Michal Skoras (Poznani Lech), Damian Szymanski (AEK FC), Sebastian Szymanski (Feyenoord), Piotr Zielinski (Napoli), Szymon Zurkowski (Fiorentina)

Ründajad: Robert Lewandowski (Barcelona), Arkadiusz Milik (Juventus), Krzysztof Piatek (Salernitana), Karol Swiderski (Charlotte FC)

Mehhiko:

Väravavahid: Guillermo Ochoa (America), Alfredo Talavera (Juarez), Rodolfo Cota (Leon)

Kaitsjad: Hector Moreno (Monterrey), Jesus Gallardo (Monterrey), Nestor Araujo (America), Cesar Montes (Monterrey), Jorge Sanchez (Ajax), Gerado Arteaga (Genk), Kevin Alvarez (Pachuca), Johan Vasquez (Cremonese)

Poolkaitsjad: Andres Guardado (Real Betis), Hector Herrera (Houston Dynamo), Edson Alvarez (Amsterdami Ajax), Orbelin Pineda (AEK), Uriel Antuna (Cruz Azul), Erick Gutierrez (PSV), Carlos Rodriguez (Cruz Azul), Roberto Alvarado (Guadalajara), Luis Romo (Monterrey), Alexis Vega (Guadalajara), Luis Chavez (Pachuca)

Ründajad: Raul Jimenez (Wolverhampton), Hirving Lozano (Napoli), Henry Martin (America), Rogelio Funes Mori (Monterrey)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles