VIDEO Messi saatis pikalt nii koondisekarjääri lõpetanud van Gaali kui ka Hollandi kangelase (1)

Copy
Lionel Messil tekkis sõnelus Louis van Gaaliga. Neid lahutasid abitreenerid.
Lionel Messil tekkis sõnelus Louis van Gaaliga. Neid lahutasid abitreenerid. Foto: Paul Childs/REUTERS/Scanpix

Argentina ja Holland pakkusid MMi veerandfinaalis ülipõneva, penaltiseeriaga lõppenud etenduse. Matši järel tekkis väike konflikt Lionel Messi ja Louis van Gaali vahel.

Argentina pallivõlur jagas maid Hollandi pealikuga, sekkus ka abitreener Edgar Davids. Päris madinaks ei läinud, ent Messi oli pressikonverentsil üsna äkiline.

«Tundsin, et van Gaal oli mängu eel minu vastu lugupidamatu. Lisaks rääkisid mõned Hollandi mängijad matši vältel liiga palju,» alustas Messi, keda vastaste loots süüdistas liiga laisas ja isekas mängustiilis pallita olukordades.

Veerandfinaalis kontrollis Argentina mängu käiku põhimõtteliselt 80 minutit. Siis tõi van Gaal platsile pikakasvulise ründaja Wout Weghorsti, kes normaalaja lõpus Hollandi 0:2 kaotusseisust välja aitas. Penaltiseerias olid siiski paremad lõunaameeriklased.

«Van Gaal üritab reklaamida, et ta viljeleb head jalgpalli. Aga siis saadab ta ründajad kasti ja hakkab pikki palle taguma,» jätkas Messi. «Me väärisime edasipääsu, nii ongi.»

Kriitiline oli ka Argentina väravavaht, penaltiseerias kaks tõrjet teinud Emiliano Martinez: «Kuulsin, kuidas van Gaal ütles, et neil on penaltitele jõudes eelis ning nad võidavad. Ma arvan, et ta peaks oma suu kinni hoidma.»

Puurilukk tegi karmilt maha ka peakohtunikku Antonio Mateud. «Ta oli täiesti kasutu,» märkis Martinez ja lisas, et hispaanlasest arbiiter tahtis Hollandi viigiväravat normaalaja lõpus.

Kui Messi oli kätte saamas matši parima mängija auhinda, jäi kaamerasilma ette huvitav tiraad. Veidi ilustatult ütles ta Weghorstile: «Mida sa jõllitad, idioot? Tõmba uttu!» 

Juba MMi eel oli teada, et vähiga võidelnud van Gaal lahkub Hollandi koondise eesotsast. Kogenud treener kinnitas seda ka Argentinaga matši järel.

«Ma ei jätka Hollandi koondise peatreenerina, olin siin vaid kindla perioodi. Ma ei tunne, et meid oleks alistatud, jäime alla vaid penaltiseerias,» rääkis 71-aastane juhendaja. «Jah, muidugi on äärmiselt valus MMilt välja langeda, aga meil oli imeline aeg.»

Mullu augustis taas Hollandi tüüri üle võtnud van Gaal oli ametis 20 mängu, aga ei kaotanud normaal- ega lisaajal kordagi. Ainus tagasilöök tuligi nüüd penaltiseerias.

Tagasi üles