Kas Eesti ürgtalent ongi uus Rovanperä? Nähakse potentsiaali, kuid jalad tuleb hoida maa peal

Karl Mihkel Eller
Copy
Jaspar Vaher ja Ott Tänak 2020. aasta jaanuaris Autospordi galal, kus toona 12-aastane rallisõitja pälvis aasta rahvasportlase tiitli
Jaspar Vaher ja Ott Tänak 2020. aasta jaanuaris Autospordi galal, kus toona 12-aastane rallisõitja pälvis aasta rahvasportlase tiitli Foto: Sander Ilvest

Ralliportaal DirtFish nimetas rallisõitjat Jaspar Vaherit oma põlvkonna üheks lootusandvaimaks talendiks ning 15-aastast eestlast võrreldi maailmameister Kalle Rovanperäga. Eesti ralliasjatundjad ei taha Lääne-Virumaalt pärit Vaherile pingeid peale panna, kuid möönavad, et verinoor kiirusekummardaja on väga talendikas.

Kadrinast pärit Vaher tegi lõppenud hooajal oma debüüdi Eesti meistrivõistlustel ning tuli esisillaveolise Ford Fiesta Rally4-autoga absoluutarvestuses kolmandaks. Estonian Junior Challenge sarja võitis ta mäekõrguse eduga. Ta noppis viiest etapist neli esikohta ning võitis 52 kiiruskatsest 49.

Endise rallisõitja ja praegu Rally Estoniat korraldava Urmo Aava sõnul on Vaheri näol tegemist väga kiire noorsõitjaga, kelle kõrval on toetav perekond. «Kogu pere on rallirütmis – elab ja hingab rallit. Jaspar on talendikas, tubli ja sihikindel. Hoiab pea maas ja ajab oma asja. Jälgin tema tegemisi huviga,» ütles Aava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles