STATISTIKA Lionel Messi nihutab inimvõimete piire (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: Cao Can/Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Kõik spordisõbrad näevad oma silmaga, kui osav on Argentina MMi finaali vedanud Lionel Messi. Lisaks visuaalile toetavad tema vägevust ka arvud.

Tänavuse MMiga on 35-aastane Messi jõudnud järjekordsete vägevate tähisteni. Pärast poolfinaali võitu Horvaatia üle oleks paslik veidi statistikas tuhnida.

25. suurturniiri matšis osalenud – finaaliga puruneb rekord – Messi on teeninud konkurentsitult enim mängu parima auhindu – 10. Neist 4 on tulnud tänavu. Ühe MMi lõikes jagab ta esikohta.

Horvaatia vastu skoori avanud Messist sai vanim mängija, kes ühel MMil viis väravat löönud. Ta tähistab 36. sünnipäeva 24. juunil.

Messi on vähemalt ühe tabamuseni jõudnud kõigis MMi faasides: alagrupis, kaheksandik-, veerand- ja poolfinaalis. Kas pühapäevases esikohamatšis saab kokku ideaalne rivi?

Messi on MMidel olnud otseselt osaline 19 väravas (11 tabamust, 8 söötu). Enamat pole suutnud keegi, sama vaid Miroslav Klose, Ronaldo (Luís Nazário de Lima) ja Gerd Müller. 

Messist sai esimene mees, kes värava ja tulemusliku söödu kirja saanud neljas erinevas MM-mängus.

Ja paistab, et läheb ainult paremaks! Messi on tänavusel kalendriaastal löönud Argentina eest 16 väravat. Vaid korra, 2012. aastal jõudis ta eelnevalt kahekohalise saldoni (12).

Pühapäevases finaalis on Messil võimalik veelgi inimvõimete piire nihutada. Täna selgub, kas Argentina kohtub seal Prantsusmaa või Marokoga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles