Kultuuriline eripära? Venemaa treener naudib oma olümpiavõitjate vahelist kukepoksi

Postimees Sport
Copy
Juri Borodavko 2011. aastal Otepääl.
Juri Borodavko 2011. aastal Otepääl. Foto: Margus Ansu

Ajal, mil Venemaa murdmaasuusatajad ei saa rahvusvaheliselt võistelda, punutakse intriigi koduradadel.

Jõulupühade eel kõlasid jutud, et veebruaris ühise teatesõidu kulla võitnud Aleksander Bolšunovi ja Sergei Ustjugovi suusad läksid risti. Kui esiti piirduti verbaalse kukepoksiga, kohtuti järgmisel võistlusel rajal ka füüsiliselt.

Krasnogorski sprindivõistluse ühel laskumisel külg-külje kõrval mäest alla vuhisenud venelased sõitsid üksteisele ohtlikult lähedal, ei suutnud jalul püsida ning kukkusid. Mõlemad lonkisid küll finišisse, kuid võistlus oli rikutud. Kusjuures Bolšunov sai kukkumises tõsisemalt haiget, tema nägu oli verine.

Võistluste järel sõnas Bolšunov, et kaotas hetkeks isegi teadvuse, sest kokkupõrge maapinnaga oli sedavõrd tugev. Kukkumises nägi ta süüd Ustjugovil, kes polevat varasematest kaotustest üle saanud. Viimane oli seevastu veendunud, et tegutses määruste piires.

Nüüd sai sõna ka Venemaa suusakoondise peatreener Juri Borodavko. «Rivaliteet on alati kaunis. Konkurents Bolšunovi ja Ustjugovi, aga ka teiste Venemaa sportlaste vahel on alati ootuspärane. Publik tahabki näha titaanide heitlust,» ütles ta Sport-Ekspressile. «Võitlus on aus, viisakas ja austav. Võin seda rivaliteeti ilusaks nimetada. See peakski nii olema.»

Venemaa suusatajad pole saanud MK-sarjas ja teistel rahvusvahelistel võistlustel osaleda alates Ukraina sõja algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles