Eesti koondise treener selgitas, miks läks Venemaale tööle (5)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Aleksander Barkov.
Aleksander Barkov. Foto: Eesti Hoki/Facebook

Eesti U20 jäähokikoondise peatreener Aleksandr Barkov lõi uue aasta alguses käed KHLis mängiva Venemaa klubi Moskva Spartakiga. Nüüd selgitas ta põhjanaabrite meediale, miks ta nõndaviisi talitas.

«Minu vana meeskond palus abi ja töötan seal hooaja lõpuni. Sain varemgi pakkumisi, aga keeldusin, sest tahtsin osaleda Eestiga U20 turniiril. Nüüd on mul vaba aega ja otsustasin aidata oma vana meeskonda. Eeldatavasti töötan seal kaks-kolm kuud,» sõnas ta Ilta-Sanomatile.

Nimelt mängis Eesti U20 koondis detsembris MMi I-divisjoni B-grupi turniiril, kus saavutas neljanda koha. Pärast hiljutist otsust Venemaale siirduda on ebatõenäoline, et Barkov meie rahvusesinduse eesotsas jätkab, kuid vastavat otsust pole Eesti jäähokiliit (EJHL) veel langetanud. 

«Eesti jäähokiliidu juhatus koguneb järgmisel teisipäeval (10.01 – toim.) ning seejärel võtame vastu otsuse, kuidas antud teema osas jätkata,» lausus EJHLi juhatuse esimees Rauno Parrass nädala alguses Postimehele. «Me pole varasemalt arutanud samme, mida teha nende inimestega, kes soovivad karjääri jätkata Venemaal. Polnud põhjust selleks.»

Aleksandr Barkov on küll rahvuselt venelane, ent kodumaal pole ta elanud juba ammusest ajast. Ta siirdus mängijakarjääri ajal 1994. aastal Soome, kuhu ta jäi ka lõpuks elama. Ta räägib täiesti puhtalt soome keelt, ent omab ainult Venemaa kodakondsust.

Eelmise aasta lõpus samamoodi Ilta-Sanomatiga rääkides tõdes Barkov, et liiga tihti ta kodumaad ei külasta. «Mul elavad sugulased Novosibirskis. Nendega vahel ikka suhtlen ja küsin, kuidas läheb, aga Venemaad ise enam eriti ei külasta. Mu ema ja isa on surnud,» lausus Venemaa koondisega kolmel MMil käinud Barkov.

Samas intervjuus uuriti ka mehe seisukohta Ukrainas toimuva sõja osas. «Ma ei taha sellesse teemasse süveneda, aga olen kõigi maailmas toimuvate sõdade vastu,» oli tema napp kommentaar sel teemal.

Muideks, ka värskes interjuus üritas Ilta-Sanomati ajakirjanik Sasha Huttunen seda teemat puudutada, pärides kas praeguses olukorras Venemaale tööle siirdumine on ikka moraalselt õige. Barkov sellele aga ei vastanud.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles