JÄRELVAADATAV ⟩ Tartu Bigbank alistas Selver/TalTechi ja tõusis Balti liiga liidriks

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Balti liiga laupäevases esimeses kohtumises alistas Tartu Bigbank kodusaalis 3:0 (25:22, 25:22, 25:20) Selver/TalTechi ning kerkis seeläbi uueks tabeliliidriks.

Kodumeeskonna rünnakuvankrit vedas peaasjalikult diagonaalründaja Matej Šmidl, kes tõi 21 punkti (rünnak 71%, efektiivsus +16), nurgaründajad Timo Lõhmus ja Taavet Leppik toetasid tšehhi vastavalt 11 (50%, +8) ja 9 (53%, +2) punktiga. 

Selver/TalTechi resultatiivseimad olid Denis Losnikov 14 (67%, +8) ja Oliver Orav 11 (45%, -4) punktiga. STATISTIKA

Tartu Bigbankil (14–1) on nüüd liiga liidrina koos 40 punkti, Selver/TalTech (13-3) jääb neist maha kolme punktiga.

Balti liiga
Balti liiga Foto: Kuvatõmmis

Enne mängu:

Nii tartlastel kui ka pealinlastel on tabelis 37 punkti, kuid taaralinlastel on üks mäng vähem peetud. Tartu saldo on 13 võitu ja üks kaotus, Selver/TalTechil on üks kaotus rohkem.

Balti liiga liidrid kohtusid vana aasta lõpus ka karikavõistluste finaalis. Siis jäi 3:0 peale Tartu, kes krooniti teist aastat järjest Eesti karikavõitjaks.

Peatreener Alar Rikberg usub, et mõlemad meeskonnad saavad mängu tähtsusest aru. «Mõlemal on all 3:0 võidud ja viimane tõsisem mäng oli omavaheline karikafinaal. Usun, et mõlemad teavad tabeliseisu ja selle kohtumise kaalu, ikkagi liidrite duell. Meil on hea esinemise korral võimalik seis väga ilusaks teha, Selveril võimalus seis nulli mängida ehk meiega samale pulgale tõusta,» sõnas Rikberg.

«Mänguliselt on raske ennustada, mis juhtuma hakkab, aga kedagi ma täiendavalt motiveerima ei pea. Selveri mehed on ehk pärast karikafinaali veelgi suurema isuga. Meie mänguline seis on parem, kui ma pärast pikka pausi uskusin, iseasi, keda ma kasutada saan, omad mured meil on ses osas olemas.»

Selver/TalTech teenis viimati samuti 3:0 võidu lätlaste Daugavpilsi Ülikooli/Ezerzeme vastu. Peatreener Andres Toobal on pidanud aga tegelema vigastuste ja haigustega.

«Hetkel peab vaatama, kellega me saame sinna mängule üldse minna, sest põhisidemängija (Leo Meyer) väänas viimases kohtumises hüppeliigest ja tema mänguvalmidus selgub reedel. Probleeme on ka Andri Aganitsaga, kelle põlved vajavad taas ravi. Lisaks on meil olnud muresid haigustega ja enne reedest trenni on lahtine, kas saame minna põhikosseisuga või mitte,» andis juhendaja hetkeseisust ülevaate.

«Loodame parimat, et saame ikka põhikoosseisuga Tartu vastu mängida ja korraliku võitluse pakkuda,» lisas Toobal.

Laupäeval kell 17 kohtuvad Balti liigas Võru Barrus ja Pärnu VK. Vaata seda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles