JÄRELVAADATAV ⟩ Võru võttis aasta lõpus saadud kaotuse eest magusa revanši

Postimees Sport
Copy

Võru Barrus VK ei jätnud võrkpalli Balti liigas täna midagi juhuse hooleks, pannes külla sõitnud Pärnu VK kindlalt 3:0 (25:19, 25:21, 25:17) paika. 

Võru resultatiivseim oli Matt Slivinski 12 punktiga (rünnak 43%, efektiivsus +7), Tarvo Täht toetas teda 10 (75%, +9) ning Robin Kahu ja Sten Perillus 7 punktiga. Barruse uus täiendus John Hatch tegi kaasa täismängu, kogudes 12 tõste juures 4 punkti (33%, -3). 

Pärnu resultatiivseimad olid Kaur Erik Kais 10 (30%, +3) ja Tony Tammiksaar 9 (47%, -2) punktiga. STATISTIKA

Võrul on nüüd Balti liigas ette näidata 5 võitu ja 11 kaotust ning 16 punkti, millega hoitakse kuuendat kohta. Pärnu on 12 punktiga (4 võitu, 13 kaotust) nende selja taga viimane.

Balti liiga
Balti liiga Foto: Kuvatõmmis

Enne mängu:

Nii Võrul kui ka Pärnul on sel hooajal teenitud neli võitu, aga lõunaeestlastel on kõrvale panna 11 ja suvepealinlastel 12 kaotust. Punkte on Võrul 13, Pärnul 12.

Viimati kohtusid Võru ja Pärnu omavahel 11. detsembril, mil Pärnu võttis tasavägises lahingus 3:2 võidu. Kahes oktoobris peetud mängus oli Võru vastastest üle 3:1.

Võru peatreener Oliver Lüütsepp tõi vahepeal meeskonda ka ühe täienduse, ameeriklasest nurgaründaja John Hatchi. «Uus mees tundub okei, olen teda nüüd ühes trennis näinud. Vastuvõtt ja kaitsemäng on tema tugevused, sarnane Rasmus Meiusega,» kommenteeris juhendaja. Hatch toodigi meeskonda, sest Meius käis operatsioonil ja peaks taas mängukõlbulik olema veebruaris.

Jätkuvalt on lahtine lätlasest diagonaalründaja Edvarts Buividsi mängimine, sest hetkel viibib mees perekondlikel põhjustel kodumaal ja pole selge, kas ta laupäevaks tagasi jõuab. «Aga muidu on ta korralikult saanud treenida ja ses osas mängukorras,» ütles Lüütsepp.

«Usun, et pikk paus mõjus hästi, saime puhata ja korralikult trenni teha. Natuke on ehk ka hirmutav, kuidas mänguliselt oleme, Pärnu on juba mitu mängu saanud pidada. Aga üldiselt olen hooaja teise poole osas optimistlik,» lisas peatreener.

Pärnu juhendaja Toomas Jasmini sõnul jätkub tema hoolealuste jaoks sõit Ameerika mägedel. «Sellest me ei pääse ja sõidame justkui Ameerika mägedel edasi. Milline päev meil Võru vastu juhtub olema, seda vaid vanajumal, mina ei julge midagi ennustada,» sõnas Jasmin.

«Loodetavasti saan taas kasutada Jörgen Vanamõisat, keda segas põlvevalu, teised on olemas, välja arvatud Hindrek Pulk.»

Laupäeval kell 16 algab liidrite lahing Tartu Bigbanki ja Selver/TalTechi vahel. Vaata seda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles