VIDEO ⟩ Toyota testis ralliautot, mis pole veel võistelnud

Karl Mihkel Eller
Copy
Toyota Yaris Rally2-auto.
Toyota Yaris Rally2-auto. Foto: Colin McMaster/Toyota GR

Toyota rallimeeskond kinnitas eelmisel aastal, et arendab uut ralliautot, millega tahab siseneda WRC2-klassi. Nüüd on Toyota Yaris Rally2-autost lekkinud Twitterisse esimene video, kus on näha seda sõitmas talvistel Soome kruusateedel.

Esimest korda tutvustati Toyota uut ralliautot avalikkusele novembris Jaapani MM-rallil. Ühel katsel tegi selle roolis näidisesinemise neljakordne autoralli maailmameister Juha Kankkunen. Jaanuaris avalikustatud testivideos on auto roolis eeldatavasti teine soomlane Juho Hänninen, kes on Toyota tavapärane testisõitja.

Meeskond on kinnitanud, et praegu on Rally2-auto alles arendusfaasis ning Jaapanis toodi rahva ette prototüüp. Esimest korda võib seda autot näha MM-sarjas ilmselt aasta pärast Monte Carlo rallil.

Lisaks Hänninenile on lubanud Toyota arendustööle õla alla panna 63-aastane Kankkunen. «Eelmisel talvel sõitsin Lapimaal jää peal Ford Fiesta Rally2-autoga. Ma tean, kuidas Fiesta sõidab, seega saaksin kohe ka öelda, kuidas Yaris sellistes tingimustes käitub.

Oleks väga tore, kui mulle võimaldataks siin Soomes talvine testsõit korralikke piikrehvidega, et saaksin neile auto funktsionaalsuse kohta informatsiooni jagada,» ütles Kankkunen eelmisel kuul intervjuus DirtFishile.

2017. aastal MM-sarjaga taasliitunud Toyota on alates sellest ajast osalenud ainult WRC-klassis. Pikalt käisid jutud, et Soomes baseeruv meeskond tahab siseneda ka alamsarjadesse, kuid olevat lahtine, kas Rally2- või Rally3-autoga. Nüüd on aga kindel, et Jaapani autotootja on võtnud suuna WRC2 suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles