JÄRELVAADATAV Tartu Bigbank pani Lõuna-Eesti derbis Võru Barruse paika

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Balti liigas kohtusid pühapäeval Tartu Bigbank ja Võru Barrus. Favoriidikoormat kandnud Tartu teenis koduväljakul 3:1 (30:28, 25:13, 19:25, 25:23) võidu.

Tartu meeskonna resultatiivsim oli Timo Lõhmus 20 punktiga (+9), 19 punkti (+7) panustas Matej Šmidl ja 10 (+5) Mart Naaber. Tartu vastuvõtt oli 44% ja rünnakuid lahendati 48-protsendiliselt, blokipunkte kogunes 11 ja servipunkte 5 (16 viga).

Võru kasuks tõid kolm mängijat võrdselt 14 punkti – Matthew Slivinski (+4), Edvarts Buivids (+4) ja John Hatch (+5). Võru vastuvõtt oli 43% ja rünnak 46%, blokipunkte teeniti 7 punkti ja ka servil löödi 7 ässa (eksiti 22 pallingul).

Nõnda jätkab Tartu Bigbank 43 punktiga tabeli tipus. Sama palju punkte on ka Selver/TalTechil, ent Tartul on neist kaks mängu vähem peetud. RTU on 28 punktiga kolmas. Võru hoiab 16 punktiga kuuendat kohta ja Pärnu VK on seitsmes 13 punktiga.

Enne mängu:

Taaralinlased troonivad Balti liiga tipus ning Tartu on sel hooajal saanud 14 võidu kõrvale vaid ühe kaotuse. Muide, 40 punkti peal on ka Selver/TalTech, aga Tartul on neist kaks mängu vähem peetud.

Võru Barruse päralt on seitsme klubi konkurentsis kuues koht: 17 mängust on võidetud viis ja kaotatud 12. Klubid on sel hooajal kohtunud kaks korda: 12. oktoobril võitis tartu kodus 3:1 ja 5. novembril võõrsil 3:2.

Tartu peatreener Alar Rikberg eeldab, et neile tuleb vastu täiskoosseisus Võru. «Kui rääkida nende puhul rünnaku- ja servijõust, siis Slivinski on pool meeskonda. Kui teda pole, siis ongi pool puudu, nii lihtsalt on. Eeldan, et meie vastu on tagasi rivis, mis tähendab, et nad on väha ohtlikud. Selveri vastu hakkas silma see, et nii Edvarts Buivids kui John Hatch annavad palju juurde, ent pole kumbki veel ideaalses mänguvormis. Igal juhul ootan suure põnevusega, milleine näeb täiskoosseisus Võru välja, sest seni pole seda näha saanud,» kommenteeris Rikberg, kes ei saa U20 võistluste tõttu kasutada oma meeskonna noori, et kõik teised on rivis.

«Loodan, et inimesed leiavad taas teel saali, sel hooajal on just Võru vastu olnud palju publikut ja usun, et seekord on veelgi rohkem, mida oodata ja vaadata. See on ka meie jaoks tabeliseisu mõttes väga oluline kohtumine – iga libastumine laseb Selveri lähemale,» lisas peatreener.

Kolmapäeval jäi Võru 0:3 alla Selverile, Oliver Lüütsepa juhendatav Lõuna-Eesti klubi pidi hakkama saama haigestunud rünnakuliidri Matthew Slivinskita. Lisakäiguna on aga alates sellest nädalast mänguvalmis lätlasest diagonaalründaja Edvarts Buivids.

Lüütsepp loodab, et eelmises mängus hüppeliigest vigastanud John Hatch saab samuti mängukorda, sest mitu meest on ikka puudu. «Hatchi üritame ikka mänguvalmis saada, sest Robin Kahu on U20 mängudel ja Devin Põlluste säärelihase vigastusega eemal, seega väga varianti pole,» sõnas peatreener, kes lisaks ei saa kasutada operatsioonist taastuvat Rasmus Meiust.

«Meil on natuke nagu uuesti hooaja algus, sest uusi liitujaid on mitu ja käib selline kompamine veel. Vigastusi on meil olnud omajagu, aga loodan, et äkki nüüd on meie limiit ses osas täis ja püüan ikka positiivselt mõelda. Parem olgu selline aeg varem, mitte play-offis. Tartu vastu on raske ennustada, mis saama hakkab, meie jaoks on võtmeküsimus vastuvõtt. Kui seal põrume nagu Selveri mängus, siis võime laguneda, aga kui saame vastuvõtul hakkama, võib kõike juhtuda. Tartu on väga hea serviga meeskond, peame selle kindlasti kontrolli alla saama,» sõnas Lüütsepp.

Pühapäeval kell 17 kohtuvad ka Selver/TalTech ja Jurmala. Seda mängu vaata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles