Ukraina spordiminister: kui venelased saavad Pariisi, kaalume olümpia boikoteerimist (4)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Olümpiaisad ja Ukraina ninamehed vaatavad omavahel praegu tõtt.
Olümpiaisad ja Ukraina ninamehed vaatavad omavahel praegu tõtt. Foto: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

Kui Eesti olümpiakomitee pole peasekretär Siim Suklese sõnul Pariisi olümpia boikoteerimise teed minemas – peaks Venemaa ja Valgevene sportlased sinna ikkagi peale saama – siis Ukraina olümpiakomitee jaoks on see täiesti reaalne variant.

Nimelt tegi Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) eile avalduse, mille järgi ei tohiks ühtegi sportlast tema passi pärast takistada võistlustel osalemast. See avaks Venemaa ja Valgevene sportlastele sisuliselt võimaluse võistelda järgmise aasta Pariisi olümpial. 

«Selline olukord on meie jaoks täiesti vastuvõetamatu. Oleme apelleerinud ja jätkame apelleerimist kõikides rahvusvahelistes organisatsioonides, kes saavad olukorda kuidagigi mõjutada ning kelle arvamust ROKi liikmed kuulavad. Meie seisukoht püsib muutumatu: seni, kuni sõda Ukrainas käib, ei tohiks Venemaa ja Valgevene sportlased rahvusvahelistel võistlustel võistelda,» kirjutas Ukraina spordiminister Vadim Gutzeit, kes on ühtlasi ka Ukraina olümpiakomitee juht, vastulausena ühismeediasse. 

«Kahtlemata peavad ka meie spordialaliidud suurendama oma suhtlust rahvusvaheliste alaliitudega, et selline keeld edaspidigi kehtiks. Hea näide selle koha pealt on Ukraina paralümpiakomitee, kel, ühes partneritega, õnnestus peatada Venemaa ja Valgevene parasportlastele võistlemine. Ilma Rahvusvahelise paralümpiakomitee toetuseta on ebatõenäoline ka see, et ROK antud küsimuses mingi lahenduseni jõuaks. 

Meie jätkame igatahes tööd järgmiste sammude osas ning meie põhieesmärk on praeguste sanktsioonide, mis takistavad Venemaa ja Valgevene sportlastel rahvusvahelisel areenil osaleda, jätkumine. Kui meid kuulda ei võeta, siis ma ei välista ka võimalust, et me boikoteerime järgmist olümpiat ega lihtsalt võta sellest osa,» lõpetas Gutzeit resoluutselt.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles