Läti olümpiaboss boikoteeriks Pariisi mänge, kui Venemaa ja Valgevene sportlased sinna lubataks

Copy
Läti Olümpiakomitee president Žoržs Tikmers.
Läti Olümpiakomitee president Žoržs Tikmers. Foto: Paula Čurkste/LETA/Scanpix

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) tegi eelmisel nädalal avalduse, millega paotas agressorriikide Venemaa ja Valgevene sportlastele ukse olümpiamängudele, märkides, et ühtegi sportlast ei tohiks tema passi pärast takistada võistlustel osalemast. See avaldus tõi hulgaliselt vastureaktsioone.

Tõsi, ROK lisas mitmeid kitsendusi, ent ikkagi lükkas ukse paokile. Läänemaailm mõistis selle ühemõtteliselt hukka. Venemaa rünnatav Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi oli juba mõni päev varem kutsunud ROKi üles venelastele ust mitte paotama. Pärast ROKi avaldust märkis Ukraina spordiminister Vadõm Huttsait, et Ukraina kaalub Venemaa ja Valgevene sportlaste osalemise korral järgmise aasta Pariisi olümpia boikoteerimist.

Kui punane joon ületataks, kuidas reageeriks Eesti Olümpiakomitee (EOK)? «Mitte kuidagi,» vastas EOK peasekretär Siim Sukles Postimehele. Ta selgitas: «EOK ei lähe võistluste boikoteerimise teed. Me ei võta oma sportlastelt ära võimalust võidelda Pariisi olümpiamängudel medalite eest. Ükski Eesti sportlane ei vääri niisugust otsust. Jah, oleme inimesed, Eesti riigi kodanikud. Kuid Eesti Olümpiakomitee on ellu kutsutud muu hulgas sportlaste kaitsmiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles